Alle artikelen

Voedingsmiddelen die brandend maagzuur in de ochtend verlichten

#image_title
452views

Er zijn verschillende redenen voor brandend maagzuur, waar veel mensen ’s morgens vroeg last van hebben. Maagzuur, dat wil zeggen het pijngevoel ongeveer in het midden van de borstkas, wordt veroorzaakt door het terugstromen van zuren uit de maag naar de slokdarm. Simpel gezegd wordt brandend maagzuur veroorzaakt door het terugvloeien van de zure inhoud van de maag naar de slokdarm, als gevolg van de ontspanning van de slokdarmsfincter, die normaal gesproken “sluit” zodra voedsel passeert.

De belangrijkste oorzaken zijn te veel eten, het eten van vetrijk voedsel, laat op de avond eten, het drinken van alcoholische dranken en haastig eten, zegt dr. Kyle Staller, gastro-enteroloog in het Massachusetts General Hospital. Voedingsmiddelen die brandend maagzuur veroorzaken, variëren van patiënt tot patiënt, zegt de expert. Daarom raadt hij aan een dagelijks dieet te volgen om te bepalen welke voedingsmiddelen je moet vermijden.

Dr. Staller dringt erop aan dat patiënten van hun maaltijden kunnen blijven genieten. In deze context en in samenwerking met Emily Geslomin, diëtiste van de Harvard Universiteit, vermeldt ze welke voedingsmiddelen ochtendbrandend maagzuur verlichten.

Voedingsmiddelen die brandend maagzuur in de ochtend verlichten

Mager vlees, vis, gevogelte, peulvruchten, fruit en volle granen zouden hoofdbestanddelen moeten zijn in de recepten van mensen met brandend maagzuur. Als je merkt dat kruiden nog steeds een verzwarende factor zijn, kun je proberen kleinere hoeveelheden te gebruiken en mengsels te vermijden die cayennepeper of chilipoeder bevatten.

“Een ander alternatief is het gebruik van verse kruiden, die over het algemeen minder irriterend zijn”, merkt Geslomin op.

Verse peterselie, oregano en basilicum zijn typische voorbeelden van verse kruiden die een rijke geur en dus smaak aan gerechten geven.

Een andere tip is dat degenen die last hebben van brandend maagzuur in de ochtend de voorkeur geven aan gegrild voedsel. “Zo worden de groenten zoeter. De natuurlijke suikers die ze bevatten komen naar de oppervlakte en karamelliseren”, merkt Geslomin op. Wortelen, zoete aardappelen, bloemkool, broccoli en spruitjes hebben die kenmerkende zoete smaak als ze worden gebakken, gegrild of gegrild.

Verse groenten hebben echter ook de smaakpapillen veel te bieden. “Hoewel tomatensaus symptomen lijkt te veroorzaken, veroorzaken verse tomaten meestal geen ongemak voor patiënten”, voegt de deskundige eraan toe.

Met spek gebakken eieren zijn geen goede keuze. “Integendeel: haver is een uitstekende oplossing. Voeg bananen en een beetje kaneel toe voor een beter smaakeffect”, suggereert de voedingsdeskundige.

Magere yoghurt met fruit en noten, eieren en volkorenbrood zijn ook goede keuzes.

Geef voor het avondeten de voorkeur aan een salade met eiwitten, bijvoorbeeld kip. “Maar misschien is het beter om azijn en citroen te vermijden en smaak aan groenten toe te voegen door ze te mengen met yoghurt”, zegt voedingsdeskundige Emily Geslomin.

gezondheidsverhalen.gr