Alle artikelen

Voedsel dat, als het niet meteen wordt gegeten, problemen kan veroorzaken

483views

Voedselveiligheidsexperts waarschuwen dat sommige voedingsmiddelen onmiddellijk moeten worden gegeten, zelfs als ze al gekookt zijn, om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wat is groene yoghurt?

Voedingsdeskundige Tracy Brigman wijst erop dat, hoewel de meeste restjes, als ze op de juiste manier worden bewaard, een paar dagen houdbaar zijn, er voedingsmiddelen zijn die gevoeliger zijn voor bacteriegroei en die niet in gevaar mogen worden gebracht.

Hier zijn vijf voedingsmiddelen die uw gezondheid kunnen schaden als u ze niet binnen een dag na aankoop of bereiding eet.

Hardgekookte eieren

Als je hardgekookte eieren niet vlak voor consumptie pelt, kunnen bacteriën gemakkelijk in de poriën van het ei terechtkomen, waardoor het risico op listeriose toeneemt.

Gehakt

Onverwarmd gemalen vlees gaat slechts één tot twee dagen mee voordat het begint te bederven vanwege de mogelijkheid van bacteriële besmetting tijdens het maalproces.

Een arts heeft onthuld hoe je overeten kunt voorkomen

Meloen

Deze vrucht mag niet langer dan een dag in de koelkast worden bewaard, omdat ziekteverwekkers zoals salmonella en listeria zich snel ontwikkelen.

Rauwe kip

Pluimvee is vatbaar voor salmonella en onvoldoende verhitte kip kan een bron van infectie worden en een ernstig gezondheidsrisico vormen.

Gekookte rijst

Hoewel gekookte rijst maanden houdbaar is, is hij vatbaar voor sporenproducerende bacteriën van Bacillus cereus, vooral als hij niet op de juiste manier wordt bewaard.

Deze tips van experts herinneren ons eraan hoe belangrijk het is om bepaalde voedingsmiddelen snel te consumeren om potentiële gezondheidsproblemen veroorzaakt door bacteriële besmetting te voorkomen./Zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!