Alle artikelen

Wanneer aardappelen gevaarlijk zijn voor de gezondheid

#image_title
457views

Aardappelen zijn een veel voorkomende groente die op elke tafel te zien is. Ze bevatten belangrijke aminozuren, zink, silicium, magnesium, chroom, kalium, vitamine C en B-vitamines, evenals foliumzuur en andere stoffen die nuttig zijn voor het lichaam, herinnert Dr. Tatiana Neumolotova eraan.

Wat te doen met het water uit de gekookte aardappelen

U kunt echter alleen alle voordelen van een groente benutten als u deze op de juiste manier bereidt. Bij langdurige hittebehandeling verdwijnen alle gunstige eigenschappen van aardappelen, dus het is het beste om ze met hun schil te koken.

Aardappelen als zelfstandig gerecht eten is vanwege de hoge glycemische index ongewenst, legt de arts ook uit. Bovendien bevatten aardappelen vrij veel calorieën.

Het gevaarlijkste is echter om aardappelen te eten die te lang bewaard zijn gebleven. In dit geval komt solanine vrij in de groente, wat vergiftiging, misselijkheid, diarree en buikpijn kan veroorzaken./Zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!