Alle artikelen

Wat zit er achter de vermoeidheid en het slechte humeur die 9 op de 10 volwassenen ervaren?

#image_title
472views

Enquête onder 2000 mensen toont de kracht van onwetendheid over wat er op ons bord gebeurt en hoe dit ons fysiek en psychologisch kan beïnvloeden

Over 9 van de 10 (93%) van de Amerikanen zal symptomen ervaren zoals uitputting en dysthymie vanwege wat ze gedurende de dag consumeerden. Volgens een peiling onder 2.000 volwassenen door OnePoll behoort voeding tot de belangrijkste factoren die de lichamelijke en geestelijke gezondheid verergeren die ervoor zorgen dat mensen zich aan het levenseinde moe (54%), gefrustreerd (22%) of verdrietig (17%) voelen. .

Een 20% typeerden hun dieet als ‘zeer gezond’, terwijl 16% toegaf dat het tamelijk ongezond was. Respectievelijk, een in vijf had niet het gevoel dat het voedsel dat hij consumeerde voldeed aan zijn voedingsbehoeften één op de vier vrouwen (23%) om haar bezorgdheid te uiten over haar onvervulde voedingsbehoeften, terwijl slechts 13% van de mannen er hetzelfde over denkt.

“Onbekend” wat er op het bord staat

Bijna één op de vijf Amerikanen (18%) hij heeft geen idee waar het eten van de week vandaan komtEn één op de vier (24%) controleert zelden of nooit de etiketten van het voedsel dat hij koopt. Het is interessant dat een vergelijkbaar percentage van zijn klas 18% kijkt altijd naar etiketten op voedselverpakkingen, waarbij 47% ingrediënten las die ze niet herkenden in hun favoriete eten.

Ondanks hun jonge leeftijd blijken de respondenten uit Generatie Z, dat wil zeggen tussen de 18 en 25 jaar oud, voorzichtiger te zijn met het voedsel dat ze kopen. drie op de vier (75%) om de labels van hun favoriete producten te onderzoeken, een percentage dat aanzienlijk hoger is dan 27% voor senioren en 23% van de millennials, de huidige 30- en 40-plussers.

Betreffende de duurzaam voedselDat wil zeggen dat degenen die een goede gezondheid bevorderen met een zo klein mogelijke voetafdruk op de planeet, zoals bonen, sardines, broccoli, okra en spinazie, velen zeiden dat ze daar de voorkeur aan zouden geven als ze gezonder waren (48%), hun indicatoren van hun gezondheid kunnen verbeteren. cardiovasculaire gezondheid (32%) of om hen te helpen hun gewicht beter onder controle te houden (26%).

De nieuwe, voorzichtigere consumenten

Gen Z controleert niet alleen etiketten, maar doet dat ook liever beter onderzoek voordat ze beslissingen neemt over haar dieet en gezondheid. Dus hoewel een derde (37%) van de deelnemers – gedomineerd door millennials (48%) – bereid zou zijn om GLP-1-medicijnen te proberen, antidiabetica die populair zijn geworden onder degenen die willen afvallen, zegt 44% van de Gen. Z voorstander zei dat ze eerst zorgvuldiger onderzoek zouden doen (78%) vergeleken met 75% van de millennials.

Uit de peiling bleek ook dat de 45% zou ze vermijden vanwege onzekerheid over de langetermijneffecten van GLP-1 (42%), het gebrek aan medische noodzaak (35%) of financiële obstakels om deze te verkrijgen (23%), terwijl 28% van alle respondenten van mening is dat de sociale media speelde een sleutelrol bij het katapulteren van hun populariteit.

Wat betreft de invloed van sociale media als geheel op de keuzes voor de gezondheid en welzijn, 35% zei dat ze deze als hun belangrijkste informatiebron verkiezen, waarbij 42% trouw blijft aan hun arts en 33% familie en vrienden vertrouwt. Facebook kwam op de eerste plaats (71%), gevolgd door Instagram (44%) en TikTok (41%). Slechts een derde gelooft dat sociale media een positieve invloed hebben gehad op de manier waarop zij naar hun gezondheid kijken.

Lees ook:

Welke hormonen zorgen voor geluk en hoe je deze kunt vergroten

Het dieet dat de stemming bederft – De beweging die het verbetert

Het ondergewaardeerde voedsel dat wonderen voor ons doet