Alle artikelen

Wintersalade met citrusvruchten | zarpanews.gr

#image_title
483views

Een heerlijke, kleurrijke citrussalade voor een snelle lunch. Vooral nu de zure vruchten in het seizoen zijn, zal hun aroma je neus blazen!

van Sotiris Evangelos

Klaar in 20′

Materialen

1 rode grapefruit

1 sinaasappel

1 optimistische sinaasappel

1 citroen

1 limoen

2 harten sla

1 venkelwortel, hart, in dunne plakjes gesneden

1 kopje valeriaan

20 gr. walnoten, gehakt

2 theelepel. soeplepel bieslook, fijngesneden

een paar blaadjes verse koriander

een paar blaadjes basilicum

Voor de aankleding

1 theelepel. zoete dijonmosterd

30 gr. verse gember, geraspt

1 kleine chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt

sap van 1/2 sinaasappel

100 gr. tijm honing

80 ml extra vergine olijfolie

zout, versgemalen zwarte peper

Procedure

Maak de citrusvruchten schoon en verwijder de filets met een scherp mes. Zorg ervoor dat er geen witte schil meer aan zit. Wij bewaren ze in een kom.

Doe de slaharten in een serveerschaal en voeg de venkel toe, die we in zeer dunne plakjes hebben gesneden, en de valeriaan. Leg de citrusplakken erop.

Dressing: Klop de mosterd, geraspte gember, gehakte chili, een beetje citroensap, honing, olijfolie, een beetje zout en een beetje peper heel goed in een kom.

Giet de dressing over de salade en garneer met de gemalen walnoten, gehakte bieslook, koriander en basilicumblaadjes. Serveer onmiddellijk.

olijfmagazine.gr