Een heerlijke, kleurrijke citrussalade voor een snelle lunch. Vooral nu de zure vruchten in het seizoen zijn, zal hun aroma je neus blazen!
van Sotiris Evangelos
Klaar in 20′
Materialen
1 rode grapefruit
1 sinaasappel
1 optimistische sinaasappel
1 citroen
1 limoen
2 harten sla
1 venkelwortel, hart, in dunne plakjes gesneden
1 kopje valeriaan
20 gr. walnoten, gehakt
2 theelepel. soeplepel bieslook, fijngesneden
een paar blaadjes verse koriander
een paar blaadjes basilicum
Voor de aankleding
1 theelepel. zoete dijonmosterd
30 gr. verse gember, geraspt
1 kleine chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
sap van 1/2 sinaasappel
100 gr. tijm honing
80 ml extra vergine olijfolie
zout, versgemalen zwarte peper
Procedure
Maak de citrusvruchten schoon en verwijder de filets met een scherp mes. Zorg ervoor dat er geen witte schil meer aan zit. Wij bewaren ze in een kom.
Doe de slaharten in een serveerschaal en voeg de venkel toe, die we in zeer dunne plakjes hebben gesneden, en de valeriaan. Leg de citrusplakken erop.
Dressing: Klop de mosterd, geraspte gember, gehakte chili, een beetje citroensap, honing, olijfolie, een beetje zout en een beetje peper heel goed in een kom.
Giet de dressing over de salade en garneer met de gemalen walnoten, gehakte bieslook, koriander en basilicumblaadjes. Serveer onmiddellijk.
olijfmagazine.gr