Alle artikelen

Zo gebruik je overgebleven peperkoek

#image_title
470views

Kerstmis is voorbij, maar de melomakaroni blijven! Als u nog vakantietraktaties over heeft, laat deze dan niet verloren gaan.

In plaats daarvan kun je ze op een creatieve manier gebruiken en nieuwe smaakervaringen creëren.

Met deze slimme recepten worden honingmakarons de inspiratie voor nieuwe smaakavonturen. Geniet ervan en deel ze met uw dierbaren, want gastronomie is altijd een gelegenheid om samen te genieten!

1. Tahini en walnoot worden gecombineerd

Meng de honingmacaroni met tahini en gehakte walnoten. Creëer kleine hapjes en geniet van een combinatie van zoete en pittige smaak.

2. Melomakaron-ijs

Snijd de peperkoek in kleine stukjes en meng deze door het vanille-ijs. Een heerlijk ijsje dat je meeneemt naar de feestdagen.

3. Chocoladetraktaties

Smelt de chocolade au bain-marie en dip de peperkoek erin. Laat ze uitharden en geniet van zoete hapjes met een heerlijke combinatie van smaken.

4. Fruitdessert

Snij de ontbijtkoek in plakjes en serveer met vanillecrème en fruit naar keuze. Een indrukwekkend dessert om te delen.

5. Melomakarona in een kopje

Leg een laag gemalen honingmacaroni op de bodem van een glas, gevolgd door roomkaas en fruit naar keuze. Herhaal de lagen en eindig met een decoratie van peperkoekstukjes.

6. Melomacaronopita

Meng ze met eieren, melk en kaneel en bak het mengsel in een pan. Nadat het is afgekoeld, snijd je het in vierkanten en geniet je van de unieke smaakmelodie.

7. Koffie met aromatische honingmakarons

Meng ze met gemalen koffie en laat ze de smaak absorberen. Serveer ze als bijgerecht bij een kopje koffie of cappuccino.

8. Luxe chocoladesoep

Laat ze smelten in een chocolade-melksoep. Serveer de warme soep met een bolletje vanille-ijs voor een heerlijk temperatuurcontrast.

Laat de peperkoek niet verloren gaan in de koelkast. Ontdek nieuwe recepten en geniet het hele jaar door van de smaak van de feestdagen!

hernieuws.gr