Diëten

De gezondste sauzen genoemd: commentaar van een voedingsdeskundige

#image_title
443views

Je kunt heel gemakkelijk de smaak van een gerecht verbeteren, openstellen of origineler en interessanter maken.

Meestal is alleen het toevoegen van de saus voldoende. Maar welke saus kun je gerust de gezondste noemen?

Voedingsdeskundige Margarita Arzumanyan sprak hierover in meer detail in een interview met Spoetnik-radio.

Ze merkte op dat de gezondste saus altijd thuis wordt bereid.

Sauzen
Foto: Pixabay

In de winkel gekochte producten bevatten meestal veel schadelijke toevoegingen die een negatieve invloed hebben op uw gezondheid.

De dokter vestigde de aandacht op mayonaise.

Ze merkte op dat een industrieel product altijd veel zout en levensmiddelenadditieven bevat, maar dat natuurlijke mayonaise, die in de eigen keuken wordt bereid, meestal alleen mosterd, plantaardige olie, dooier en citroensap bevat.

Indien gewenst kunt u een beetje suiker en zout toevoegen.

Arzumanyan sprak ook over ketchup, die ook als een van de meest populaire sauzen wordt beschouwd.

De arts merkte op dat het gekochte product overtollig zout, zetmeel en schadelijke levensmiddelenadditieven zal bevatten.

Daarom is het veel beter om het tomatenadditief zelf te bereiden. Om het voor te bereiden, hoef je alleen maar tomaten, kruiden en olijfolie te nemen – en dat is alles.

Eerder vertelden we je hoe je heerlijke zelfgemaakte ketchup maakt.