Diëten

De voedingsdeskundige vertelde na welke voedingsmiddelen je pure chocolade kunt eten

#image_title
471views

Pure chocolade wordt beschouwd als een gezondere delicatesse.

Het punt is dat het een lager suikergehalte heeft, maar tegelijkertijd bevat dit dessert antioxidanten.

De dagelijkse inname van een dergelijk product mag niet meer dan 30 gram bedragen.

Voedingsdeskundige Natalya Sycheva sprak hierover in een interview met Spoetnik-radio.

Snoepjes, chocolade
Foto: © Belnovosti

Ze benadrukte dat zo’n dessert het beste kan worden gegeten na rauwe groenten of mager eiwitrijk voedsel.

Bijvoorbeeld na kip of vis.

De specialist sprak ook over die gevallen waarin je zo’n delicatesse zou moeten weigeren.

Volgens Sycheva mag je geen pure chocolade eten als je migraine, bloeddrukproblemen of vasculaire spasmen hebt. Bovendien moet de hoeveelheid van een dergelijk dessert in het dieet worden beperkt als u zwaarlijvig bent of diabetes heeft.

Kinderen jonger dan vijf jaar mogen geen pure chocolade krijgen.

Jongens en meisjes ouder dan vijf jaar kunnen lekkernijen krijgen, maar de portie per dag moet minder dan 20 gram zijn.

Eerder vertelden we je waarom pure chocolade wit wordt en hoe je deze kunt bewaren.