Diëten

Deze mensen mogen geen dadelpruimen eten: de voordelen en nadelen van het fruit – eet niet meer dan 2-3 stukjes

#image_title
449views

Persimmon is een exotische, sappige en smakelijke vrucht. Het staat niet alleen bekend om zijn unieke smaak, maar ook om zijn unieke heilzame eigenschappen.

Dankzij de zoetheid en het heerlijke aroma worden dadelpruimen veel gebruikt bij het koken.

Maar ondanks al zijn positieve eigenschappen heeft deze vrucht een aantal potentieel negatieve gezondheidseffecten.

Nuttige eigenschappen van persimmon

Laten we eerst eens kijken naar de gunstige eigenschappen van deze vrucht. Naast de aangename smaak is het eten van kaki ook goed voor de gezondheid. Wat is haar geheim?

Persimmon
Foto: © Belnovosti

1. Persimmon heeft een zeer rijke vitaminesamenstelling (vitamine A, C, E), dus de consumptie ervan versterkt het immuunsysteem.

2. Deze vrucht bevat ook veel mineralen (calcium, ijzer, kalium), waardoor het een gunstig effect heeft op de conditie van de huid en slijmvliezen.

3. Persimmon is rijk aan vezels en voedingsvezels, wat de darmfunctie helpt normaliseren en constipatie voorkomt.

4. Deze vrucht bevat ook antioxidanten en helpt de ontwikkeling van hart- en vaatziekten te bestrijden.

Waarom zijn dadelpruimen schadelijk?

Ondanks de vele positieve eigenschappen moet persimmon met voorzichtigheid worden gebruikt. Je moet vooral voorzichtig zijn:

– mensen met diabetes, omdat persimmon een grote hoeveelheid suiker bevat;
– voor mensen met allergieën. Er zijn gevallen geweest waarin persimmon een allergische reactie veroorzaakte;
– mensen met gastritis. Het verhoogt de zuurgraad in de maag, omdat het organische zuren bevat.

Als u deze gezondheidsproblemen heeft, raadpleeg dan in ieder geval uw arts voordat u deze vrucht eet.

Welke invloed heeft persimmon op de darmen?

Zoals opgemerkt heeft persimmon een positief effect op de darmfunctie. Persimmon bevat natuurlijke enzymen (papaïne en bromelaïne). Ze bevorderen de opname van voedingsstoffen door het lichaam. Maar laat je niet te veel meeslepen door deze vrucht.

Een teveel aan persimmon kan diarree veroorzaken, dus de optimale hoeveelheid is 2-3 vruchten per dag.

Wat zijn de voordelen van gedroogde persimmon en wie wordt afgeraden om het te eten?

Gedroogde persimmon is een populair tussendoortje dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens heel gezond (bevat vitamine A en C, vezels en antioxidanten).

Het is een uitstekende optie als tussendoortje, terwijl het een positief effect heeft op het immuunsysteem, de huid en de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Maar dit product moet met voorzichtigheid worden gebruikt door mensen met overgevoeligheid voor sucrose en fructose.

Als u diabetes of obesitas heeft, dient u uw arts te raadplegen voordat u gedroogde dadelpruimen aan uw dieet toevoegt.

Is persimmonjam gezond?

Een van de lekkerste en meest aromatische winterdelicatessen is persimmonjam. Met zijn geweldige smaak is dit dessert rijk aan vitamine A, C en E, evenals aan vezels.

Diabetici moeten, net als vers fruit, jam met voorzichtigheid gebruiken.

Wat te koken van dadelpruimen

Persimmon is een veelgebruikt ingrediënt bij het koken. Het wordt gebruikt bij de bereiding van desserts, taarten, compotes.

Deze vrucht kan ook aan salades worden toegevoegd. Het past uitstekend bij een verscheidenheid aan noten en kazen.

Kaki worden ook vaak gebruikt om sauzen voor vis of vlees te bereiden.

Als je een beetje fantasie gebruikt, kun je van dadelpruimen ijs of smoothies maken. Iedereen kan deze vrucht naar eigen inzicht gebruiken, de verscheidenheid aan recepten is geweldig!

Eerder hadden we het over een zeer gezond dieet.