Diëten

Hoe zuurkool beschermt tegen virussen: wat voedingsdeskundigen zeggen

#image_title
477views

Sommige deskundigen zijn van mening dat zuurkool een eenvoudig en effectief wapen is tegen virussen.

Feit is dat het lactobacillen bevat, die betrokken zijn bij de aanmaak van bètaglobulinen – dit is een eiwit dat het lichaam tegen ziekten beschermt.

Zuurkool werkt ook als een immuunstimulans – voedingsdeskundigen adviseren om slechts 100 gram van dit product per dag te eten.

Maar het is beter om er geen azijn aan toe te voegen, omdat het nuttige bacteriën doodt.

kool
Foto: © Belnovosti

Waarom is zuurkool nog meer nuttig?

Lactobacillen verbeteren niet alleen de darmmotiliteit, maar helpen ook bij het omgaan met obstipatie.

Het bevat ook waardevolle vitamine A, wat goed is voor het gezichtsvermogen.

Sommige deskundigen zijn van mening dat zuurkool preventief werkt tegen kanker.

Maar het is beter om dit product zelf te bereiden of alleen bij een vertrouwde fabrikant te kopen.

Eerder publiceerden we aanbevelingen voor goede voeding tijdens de vakantie.