Diëten

Is het mogelijk om reuzel met knoflook te eten: onthoud voor eens en voor altijd

#image_title
453views

Velen van ons eten graag reuzel. En sommige mensen voegen zeker knoflook toe aan het product.

Maar tegelijkertijd blijft de vraag relevant: is zo’n combinatie acceptabel? Zal het uw gezondheid schaden?

Experts zeggen het volgende: reuzel en knoflook zorgen niet alleen voor een zeer aangename smaaksensatie, maar helpen ook om cholesterol effectiever te verdrijven.

Bovendien hebben deze voedingsmiddelen in “één harnas” een goed effect op de werking van het hart en de lever en dragen ze bij aan het optreden van een choleretisch effect.

salo
Foto: © Belnovosti

Trouwens, vanaf de oudheid gebruikten onze voorouders reuzel als een soort medicijn: ze behandelden aandoeningen die verband hielden met de lever, longen en gewrichten, en gebruikten het ook voor kiespijn.

Wetenschappers zeggen: het voordeel van reuzel is dat het veel micro-elementen bevat die gunstig zijn voor het lichaam.

Als het samen met uien wordt gegeten, die rijk zijn aan heilzame stoffen, kun je gifstoffen effectiever uit het lichaam verwijderen en tegelijkertijd het immuunsysteem versterken.

Maar reuzel moet zonder fanatisme worden geconsumeerd: niet meer dan 50 gram per keer. Belangrijk: 4 uur vóór en 4 uur na het innemen van reuzel mag u geen ander voedsel eten.

Als u precies dit doet, zal reuzel u maximaal voordeel opleveren en in de eerste plaats een gunstig effect hebben op uw gezondheid.

Eerder werden er 4 redenen gegeven voor de dagelijkse consumptie van peren.