Diëten

Volledige onverenigbaarheid: 6 voedingsmiddelen en dranken die niet gecombineerd kunnen worden met alcohol

#image_title
456views

Er zijn maar weinig feesten compleet zonder een traditioneel vakantiekenmerk: alcoholische dranken.

Alcohol zelf is een stressfactor voor het lichaam, maar je onwel voelen na een vakantie is niet altijd een gevolg van te veel alcohol drinken.

Schade aan het lichaam wordt niet alleen veroorzaakt door alcohol, maar ook door bepaalde voedingsmiddelen die gewoonlijk bij snacks worden gegeten en worden weggespoeld met sterke alcoholische dranken.

Zoete desserts

Het is gevaarlijk om chocolade, snoep en allerlei zoete gebakjes niet alleen te combineren met sterke alcohol, maar ook met licht alcoholische dranken.

Cocktail
Foto: © Belnovosti

Het spijsverteringsstelsel is zo ontworpen dat het eerst componenten begint af te breken die glucose bevatten, en pas daarna alcohol gaat verwerken.

Als gevolg hiervan vertraagt ​​de afbraak van alcoholhoudende producten en neemt hun toxische effect op het lichaam toe.

Grote doses ethylalcohol die in het bloed terechtkomen, verergeren niet alleen de intoxicatie, maar garanderen ook een ernstige kater.

Ingelegde snacks

De azijn in gebeitst voedsel zelf heeft een negatief effect op de maag en de nieren. Bovendien vertraagt ​​azijnzuur de verwerking van alcohol door de lever, wat de toxische effecten van alcohol verder vergroot.

Vet voedsel

Salades met mayonaise, vleeswaren en ander vetrijk voedsel zijn veel voorkomende gerechten op vrijwel elk vakantiemenu.

Veel mensen geloven dat vet voedsel de beste snacks zijn, omdat ze de snelle opname van alcohol in het bloed voorkomen.

Dergelijke producten zijn echter een ernstige belasting voor de maag en de lever, die al overbelast raken onder invloed van alcoholische dranken. Het resultaat is niet alleen een slechte ochtendgezondheid, maar ook een snelle slijtage van de alvleesklier en de lever.

Pittige gerechten

Producten die hete kruiden bevatten irriteren het maagslijmvlies en zorgen voor een verhoogde doorbloeding.

Alcoholische dranken hebben ongeveer hetzelfde effect, dus u kunt de volgende ochtend brandend maagzuur en misselijkheid verwachten.

Energiedrankjes en koffie

Elke alcoholhoudende drank helpt de bloedvaten te verwijden, terwijl energiedrankjes en koffie ze vernauwen. Het resultaat is drukval, misselijkheid en tachycardie.

Koolzuurhoudende dranken

Het slijmvlies begint, onder invloed van kooldioxide, ethylalcohol in versneld tempo te absorberen. Intoxicatie treedt zeer snel op en ernstige darmklachten zijn mogelijk.

Eerder hadden we het over hoe om te gaan met een kater.