Praktische tips

5 dingen voor de keuken die elke huisvrouw nodig heeft: ze helpen met huishoudelijke taken en helpen tijd te besparen

#image_title
145views

Koken, serveren, schoonmaken en dergelijke nemen van iedere huisvrouw een behoorlijke hoeveelheid tijd in beslag, wat soms het gevoel geeft dat de helft van hun leven in de keuken wordt doorgebracht.

Als je echter modern keukengerei gebruikt, gaat het veel beter.

In dit artikel praten we over 5 niet voor de hand liggende “accessoires” voor de keuken die je leven gemakkelijker zullen maken en energie en tijd zullen besparen.

Menazhnitsa

Het lijkt erop, wat is er zo speciaal aan dit kleine gerecht met scheidingswanden, ontworpen voor het serveren van een verscheidenheid aan snacks? Het antwoord ligt voor de hand: dankzij de menumaker komt er veel meer vrije ruimte op tafel, omdat je nu niet voor elk tussendoortje een apart bord hoeft te plaatsen.

Kopjes
Foto: © Belnovosti

Vijzel en stamper

Degenen die al lang een vijzel en stamper gebruiken om kruiden, noten, zaden, knoflook en andere specerijen te malen, verklaren vol vertrouwen dat de smaak van dergelijke smaakmakers fundamenteel anders is dan die welke al gemalen in potten of zakken worden verkocht. Probeer het en u zult nieuwe smaakhorizonnen ontdekken.

Spons standaard

Degenen die van reinheid houden, raken bijna altijd geïrriteerd door een afwasspons die in de gootsteen of op de zijkant wordt achtergelaten – het duurt lang om te drogen, wat betekent dat het een gunstige omgeving is voor de groei van bacteriën. Om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, bewaart u het product in een speciale standaard – u bespaart ruimte en de spons is droog en schoon.

Groentensnijder

Om te voorkomen dat je lang met een mes of rasp moet worstelen, kun je de ingrediënten voor je volgende culinaire meesterwerk eens “snijden” met een groentesnijder. Kies een product met verschillende opzetstukken en zorg altijd voor een beschermhoes die je tegen letsel beschermt.

Koelblokjes

Niet elke vriezer heeft ruimte voor een bakje voor ijsblokjes. Bovendien verdunt het ijs dat aan de drank wordt toegevoegd de smaak ervan en maakt het minder geconcentreerd. Maar speciale koelblokjes smelten niet, wat betekent dat ze de rijkdom van de drank niet veranderen. Bovendien worden ze vaak gebruikt om de inhoud van een glas te versieren.

Eerder hadden we het over niet voor de hand liggende redenen waarom je geen warm eten in de koelkast moet zetten.