Praktische tips

Hoe champignonjus te bereiden: het kan ook op een feesttafel worden geserveerd

#image_title
465views

Champignonsaus kan worden bereid voor alledaagse gerechten of zelfs worden opgenomen in een vakantiemenu.

Je kunt het koken met zure room of vasthouden aan de Lenten-keuken, en je kunt het serveren met knoedels of groenten.

Ter voorbereiding heb je nodig:

  • champignons (bos) – 700 gr;
  • zure room – 5 el. l.;
  • laurierblad – 1 stuk;
  • piment – 2 erwten;
  • zout en peper naar smaak;
  • ui – 5 stuks;
  • wortels – 1 stuk;
  • plantaardige olie – 2 el. l.;
  • boter – 30 g;
  • bloem – 2 el. l.

Hoe koken

1. Was de champignons, schil ze indien nodig, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een pan.

2. Giet water erbij, kook gedurende 15 minuten, zeef, spoel de champignons en kook vervolgens op laag vuur gedurende 1 uur.

Paddestoelen
Foto: © Belnovosti

3. Schil de ui, snijd ze in blokjes, doe ze in een pan waar de jus wordt bereid, voeg olie en een beetje water toe en laat op laag vuur sudderen, al roerend om niet te verbranden.

4. Rasp de wortels, voeg ze toe aan de pan met de uien en kook 5-10 minuten.

5. Giet de bereide champignons samen met de bouillon in een pan met gestoofde groenten, voeg peper, zout, laurier toe en kook 15 minuten op laag vuur.

6. Los de bloem op in een kleine hoeveelheid bouillon, zeef en voeg toe aan de champignons, roer en kook gedurende 5 minuten.

7. Voeg vervolgens zure room, boter, zout en peper toe, breng aan de kook en haal na 15 minuten van het vuur.

Eerder vertelden we je hoe je luchtige cheesecakes maakt.