Een multicooker is best handig. Het is erg handig om gelei-vlees te koken of iets te stoven, zelfs pap te bakken of te koken.
Maar het komt voor dat apparatuur wekenlang stilstaat, daarom wordt een elektrische pan nutteloos genoemd. Sterker nog, technologie heeft meer mogelijkheden.
Huisvrouwen kregen te horen hoe ze thuis een multicooker moesten gebruiken.
Steriliseer potten
Meestal gebeurt dit in een stoombad op het fornuis of in de oven.
In een multicooker gebruik je het stoomopzetstuk en heb je alleen tijd om water toe te voegen.
Sterilisatie vindt plaats in de dubbele boilermodus gedurende 10-15 minuten met het deksel open.
Geuren bestrijden
Na het bakken van vis of zeevruchten in huis verspreidt de geur zich buiten de keuken. De beste manier om stank te elimineren is aromatische stoom.
Vul de slowcooker met water, hak de citrusvruchten fijn en laat het in de kamer koken.
Verwarm de handdoeken
Als je een warm kompres en handdoeken nodig hebt voor massage of ontspanning, rol ze dan op, doe ze in een slowcooker, voeg 2 glazen water met etherische olie toe en binnen een uur is alles klaar.
Bevochtiger
Zet het apparaat in de stoommodus, open de deksel en zodra het water kookt, neemt de luchtvochtigheid toe.
Eerder vertelden we je hoe je vlees ontdooit.