Alle artikelen

Risotto met champignons | zarpanews.gr

#image_title
477views

Maak deze heerlijke paddenstoelenrisotto gemakkelijk en snel zoals… in Italië

van Dina Nikolaou

Klaar in 40′

Materialen

500g witte champignons, in dunne plakjes gesneden

2 kopjes Carolina-rijst, arborio of carnaroli

1 droge ui, heel fijn gesneden

2 verse uien, gehakt

1 chilipeper, gehakt

1 teentje knoflook, gehakt

½ kopje droge witte wijn

1.500 ml hete vleesbouillon (bewaar deze in een pan naast de risotto, op laag vuur)

2 theelepel. eetlepels boter

1 kopje vers geraspte Parmezaanse kaas

2 theelepel. eetlepel gehakte peterselie

6 theelepel. olijfolie soep

zout, versgemalen peper

Procedure

Giet in een grote pan met antiaanbaklaag 3 eetlepels olijfolie om goed te verwarmen. Voeg de champignons toe en bak ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren, tot ze zacht worden en een rozerode kleur krijgen. Breng op smaak met zout en peper, roer en haal van het vuur. Leeg de champignons op een bord bekleed met keukenpapier.

Zet de pan terug op het vuur en voeg de resterende olijfolie toe om te verwarmen. Voeg de uien toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht worden en een beetje kleur krijgen. Voeg de knoflook, chili en rijst toe en bak nog 3-4 minuten totdat de rijst transparant wordt.

Blus af met de wijn en voeg, zodra deze is opgenomen in een pan, 1 kopje bouillon toe. Roer, zet het vuur tot de helft terug en laat de risotto doorkoken tot bijna alle bouillon is opgenomen.

Voeg nog een kopje bouillon toe en kook ongeveer 20-25 minuten. Voeg elke keer dat u de rijst absorbeert bouillon toe, totdat de risotto dikker is geworden.

Breng vlak voordat u het proces beëindigt (ongeveer 20 minuten) op smaak met zout en peper, voeg de champignons, parmezaanse kaas en boter toe. Meng goed en laat de risotto 2 minuten koken.

Haal van het vuur en serveer onmiddellijk, bestrooid met de gehakte peterselie.

olijfmagazine.gr