Praktische tips

Hoe te begrijpen dat champignons al slecht zijn geworden: waar je op moet letten

#image_title
482views

Champignons zijn een product dat perfect aansluit bij het dieet.

Dergelijke paddenstoelen kunnen veilig worden toegevoegd aan soepen, salades en snacks die ervan zijn gemaakt zijn heerlijk.

Een ander belangrijk voordeel van champignons is dat ze lang bewaard kunnen worden. Maar dit product heeft nog steeds een vervaldatum.

Maar hoe weet je of de paddenstoelen bedorven zijn?

Champignon
Foto: © Belnovosti

Eerst moet je op de geur letten.

Je mag geen champignons aan voedsel toevoegen als ze naar chemicaliën ruiken, rotten, keldervocht hebben of een andere onkarakteristieke geur hebben.

Bovendien moet je de paddenstoelen zorgvuldig onderzoeken. Als er een plakkerige laag of glans op de dop zit, betekent dit dat het tijd is om deze weg te gooien.

Het is ook noodzakelijk om de vorm ervan te evalueren.

Als de dop plat is, mogen dergelijke paddenstoelen niet worden gegeten.

Er mogen geen vlekken zijn.

Er moet ook worden opgemerkt dat paddenstoelen meestal matig elastisch en hard zijn.

Als je zo’n paddenstoel probeert te breken, zal alles binnenin wit zijn. Als de dop in het midden donker is, is dit een reden om na te denken over de kwaliteit van het product.

Eerder vertelden we je hoe je heerlijke gevulde champignons kookt.