Zelfs als je van hartig eten houdt, is te veel kruidigheid niet goed voor je gezondheid.
Daarom is het soms nodig om voedsel minder pittig te maken.
Welke trucs zullen hierbij helpen?
Citrus
Veel mensen voegen graag een vleugje citrus toe aan hoofdgerechten of soepen. Dit komt de smaak en het aroma van het voedsel ten goede. Citrussap helpt ook de kruidigheid van voedsel te verminderen.
Meestal wordt voor dit doel citroen-, grapefruit- of limoensap gebruikt.
Eventuele zuivelproducten
Je kunt een saus maken op basis van zuivelproducten die de kruidigheid van voedsel “dempt”. Dankzij dit kan het gerecht origineler blijken te zijn.
Je kunt ook alternatieve plantaardige melk gebruiken.
Suiker of honing
Niet iedereen weet dat deze producten de overtollige kruidigheid in voedsel helpen neutraliseren. Pas echter op dat u niet te veel zoete dingen toevoegt, omdat dit het gerecht een vreemde smaak kan geven.
Honing kan het gerecht trouwens heel origineel maken.
Eerder hadden we het over hoe je gewoon zout in je dagelijks leven kunt gebruiken.