Praktische tips

In plaats van thee: Wanneer gebruik je een afkooksel van laurierblaadjes?

#image_title
459views

Velen associëren het laurierblad met het aangename aroma van gekookt rundvlees, maar dit kruidenblad verbergt niet alleen smaken, maar ook geneeskrachtige eigenschappen. Het laurierblad is niet alleen een belangrijk ingrediënt voor culinaire hoogstandjes, maar kan ook in de gezondheidszorg worden gebruikt en biedt daarmee een oplossing voor diverse gezondheidsproblemen.

Laurier- en kaneelthee – uw remedie tegen opgehoopt vet

Geneeskrachtige eigenschappen van het laurierblad

Met zijn unieke geur is zelfs een enkel laurierblad voldoende om het aroma van een hele pot te verrijken. Weinigen zijn echter op de hoogte van de uitzonderlijke genezende eigenschappen die het bevat. Naast dat het een specerij is, wordt dit blad in de volksgeneeskunde gebruikt om ziekten zoals diabetes mellitus, bronchitis, griepaandoeningen en loopneus te bestrijden. Laurierbladafkooksel is echt een elixer dat helpt bij spijsverteringsproblemen, schimmels, reumatische pijn, depressie, chronische vermoeidheid en meer.

Laurierblad

Bereiding van thee en laurierbladafkooksel

Om de geneeskrachtige eigenschappen van het laurierblad optimaal te benutten, kunt u een thee of een afkooksel bereiden. Voor de thee heb je twee gedroogde laurierblaadjes nodig, die met 400 ml water worden gegoten. Het mengsel wordt 5 minuten gekookt en vervolgens ongeveer een uur gestoofd. Deze thee wordt vier keer per dag ingenomen voor een half theekopje vóór de maaltijd.

Laurierbladafkooksel – waarom is het zo nuttig?

Het afkooksel wordt bereid met 5 laurierblaadjes en 300 ml water. De bladeren worden gekookt en gedurende 5 minuten gekookt en vervolgens gedurende 3 uur gestoofd. Het resulterende mengsel wordt meerdere keren per dag in kleine slokjes ingenomen. Het is belangrijk om het drankje slechts drie dagen te gebruiken, waarna een pauze van een maand wordt aanbevolen.

Het laurierblad blijkt niet alleen een voedingssupplement, maar ook een medicijn waarmee we op een natuurlijke manier onze gezondheid op peil houden. Met laurierthee en afkooksel kunnen we bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem en het omgaan met gezondheidsproblemen, waardoor we meer dan alleen smaak aan onze maaltijden krijgen.