Culinair

Waarom 2 minuten kokend water over de lever gieten: zo zal het gerecht blijken

#image_title
377views

Veel huisvrouwen zijn zich bewust van het belang van het vooraf weken van de lever.

Als het product een tijdje in de melk zit, verliest het zijn bitterheid en wordt het zacht.

Ervaren huisvrouwen schenken de lever echter niet met een witte drank, maar met water dat net aan de kook is gekomen.

Deze manier van weken heeft verschillende voordelen ten opzichte van de “melk” -methode.

lever
Foto: Pixabay

Ten eerste kost het minder tijd. Ten tweede wordt het gerecht nog beter.

Hoe u de procedure correct uitvoert

Eerst moet de lever worden gesneden en uit de films worden verwijderd.

Vervolgens moeten de resulterende stukken in een diepe container worden gestuurd en worden gevuld met kokend water.

U hoeft slechts twee minuten te wachten. Hierna kan de lever in een koekenpan worden geplaatst.

Hoe zal het gerecht blijken?

Als de lever een voorafgaande “hete” behandeling heeft ondergaan, zal deze als gevolg van braden of stomen zacht en zacht worden.

Bovendien zal er geen bitterheid zijn. En het gerecht zal zeker geen bron van onaangename geur worden.

Het blijkt snel en smakelijk, zoals veel huisvrouwen en fijnproevers leuk vinden.

Eerder vertelden we je hoe je ministeriële schnitzels kookt.