Culinair

Voordelige salades voor het nieuwe jaar 2025: sparen met smaak!

#image_title
412views

Er zijn nooit genoeg salades, maar bij de voorbereiding op het nieuwe jaar moet je niet alleen de tafel dekken, maar ook een kerstboom en cadeaus kopen voor familie en vrienden. In dit opzicht wordt de wens van de eigenaar om geld te besparen begrijpelijk. Kunnen goedkope salades lekker en origineel zijn? Waar moet je ze van maken? We zullen nu uitgebreide antwoorden op deze vragen geven!

Salade met omelet en kip

Dit gerecht heeft slechts twee hoofdingrediënten: kipfilet en eieren. Als je ze kookt, zal de snack zelfs met de originele dressing flauw zijn, maar als je het vlees bakt en een omelet van de eieren maakt, krijg je een goedkope maar ook erg smakelijke traktatie.

Lijst met benodigde producten:

  • 2 eieren;
  • 20 ml melk;
  • 20 g boter;
  • 80 g uien;
  • 400 g kipfilet;
  • 40 ml azijn;
  • 50 g mayonaise;
  • zout, specerijen en kruiden.

Hoe koken:

  1. Snijd de ui in dunne halve ringen en marineer in een oplossing van azijn en water, in gelijke verhoudingen.
  2. Klop de eieren met de melk tot een gladde massa en bak vervolgens een dunne pannenkoek uit het ei-melkmengsel in een hete en ingevette koekenpan.
  3. Bak de kipfilet gaar, maar niet te lang, zodat hij niet te droog wordt.
  4. Snijd het vlees en de pannenkoek in reepjes. Knijp de ui uit. Meng alles, voeg zout, specerijen, kruiden toe en breng op smaak met mayonaise. Garneer voor het serveren met dilletakjes en een dun komkommerlintroosje.

Vinaigrette voor de nieuwjaarstafel

Dit gerecht onderstreept dat het niet duur hoeft te zijn. De producten in de snack zijn niet alleen niet duur, maar ook licht verteerbaar, zodat ze de maag niet overbelasten tijdens de nieuwjaarsvakantie.

Lijst met producten voor vinaigrette:

  • 300 g aardappelen;
  • 350 g bieten;
  • 150 g wortels;
  • 150 g kool;
  • 100 g ingelegde komkommer;
  • 100 g zoetzure appel;
  • 50 g groene erwten;
  • 80-100 ml plantaardige olie.
  • zout, specerijen, kruiden.

Kookproces stap voor stap:

  1. Kook wortels, bieten en aardappelen tot ze gaar en koel zijn. Bieten kunnen in de oven of magnetron worden gebakken, zodat hun kleur even rijk blijft.
  2. Snijd de gekookte groenten, ingelegde komkommer en appels in kleine blokjes. Snijd de kool fijn.
  3. Meng alle gemalen ingrediënten, voeg groene erwten toe en breng op smaak met plantaardige olie.

De gegeven set ingrediënten kan niet als de enige juiste worden gezien. Als een van de producten niet beschikbaar is, kunt u deze weglaten of andere ingrediënten toevoegen aan de bestaande (ingeblikte of gekookte bonen, ingelegde champignons).

Naast salades hebben wij ook een menukaart bedacht.

Nieuwjaarssalade met croutons en worst

Een stukje gedroogd brood van gisteren kun je natuurlijk weggooien, maar je kunt het ook in kleine repen of blokjes snijden, mengen met zout, kruiden en plantaardige olie en vervolgens in de oven drogen om er later een heerlijk tussendoortje van te maken. zelfgemaakte croutons.

Voor een van de opties voor dit gerecht heb je nodig:

  • 3 hardgekookte kippeneieren;
  • 200 g rookworst;
  • 150 g Koreaanse wortelen;
  • 50-80 g zelfgemaakte of in de winkel gekochte crackers;
  • mayonaise.

Kookalgoritme:

  1. Maal de eieren en de rookworst in dunne staafjes (rietjes). Wortelen in Koreaanse stijl kunnen, als ze te lang zijn, ook een beetje worden gehakt.
  2. Meng alle ingrediënten en breng op smaak met mayonaise. Serveer de salade direct, gegarneerd met enkele takjes kruiden.

Omdat crackers snel drassig worden en in pap kunnen veranderen, moeten ze onmiddellijk voor het serveren worden toegevoegd. Ook kunnen alle componenten van het voorgerecht worden gehakt en in aparte bakjes worden geplaatst, en dan gewoon worden gemengd, gekruid met saus en geserveerd.

Noordse salade met haring en bieten

Goedkope ingrediënten die doorgaans voor vinaigrette worden gebruikt, kunnen worden gecombineerd met betaalbare licht gezouten haring en een dressing op basis van aromatische plantaardige olie. Het resultaat is een goedkope nieuwjaarssalade, de verhoudingen van de ingrediënten zijn als volgt:

  • 350 g gekookte aardappelen in de schil;
  • 300 g gekookte bieten;
  • 300 g gezouten visfilet;
  • 2 zoetzure appels;
  • 100 g ingelegde komkommers;
  • 80 g uien;
  • 15-20 g dille;
  • 100 ml komkommermarinade;
  • 80 ml plantaardige olie;
  • 10 g mosterd;
  • suiker, zout en peper – naar smaak.

Recept stap voor stap:

  1. Snijd de geschilde groenten in kleine blokjes. Snijd ook de appel in stukken, nadat je de zaadjes hebt verwijderd. Snijd de haringfilet in grote langwerpige stukken. Snijd de greens fijn.
  2. Meng voor de dressing de komkommermarinade, plantaardige olie en mosterd. Deze saus kan naar smaak op smaak worden gebracht met zout, suiker en kruiden.
  3. Meng alle ingrediënten van de snack door elkaar en giet de dressing erover. Laat de salade vóór het serveren 2 uur tot een nacht in de koelkast staan.

Hartig bladerdeeg voor het nieuwe jaar

Met een simpele set ingrediënten wordt deze lekkernij dankzij de originele saus en mooie laagjes omgetoverd tot een feestelijk gerecht. De samenstelling van het gerecht is als volgt:

  • 300 g gekookte kipfilet;
  • 3 gekookte eieren;
  • 150 g harde kaas;
  • 170 g wortels;
  • 140 g appels;
  • 70 g ui;
  • 1 rauwe dooier;
  • 100 ml olijfolie;
  • 20 ml citroensap;
  • 40 g zure room;
  • mosterd, suiker en zout – naar smaak.

Voorbereiding:

  1. Eerst moet je de saus bereiden. Klop hiervoor de dooier met mosterd, suiker en zout. Voeg vervolgens, terwijl je blijft kloppen, plantaardige olie toe in een dunne stroom. Voeg helemaal aan het einde citroensap en zure room toe.
  2. Bereid de ingrediënten voor door ze te hakken: filet en ui – in blokjes, wortels, kaas, appels en eieren – grof raspen.
  3. We vormen het gerecht door de lagen in de volgende volgorde te leggen: ½ kippenvlees en uien, ½ wortels, appel, ½ kipfilet met uien, eieren, ½ wortels, kaas. Bestrijk elke laag royaal met saus en garneer met kruiden erop.

Salade met krabsticks en smeltkaas

Een traktatie op basis van krabsticks heeft zich stevig gevestigd op de nieuwjaarstafel, evenals de traditionele Olivier. De ingeblikte maïs en verse komkommer in het klassieke recept verhogen de kosten, maar er is een meer betaalbare versie van deze snack die je eenvoudigweg zal betoveren met zijn zachtheid en smaak.

Verhoudingen ingrediënten:

  • 150 g krabsticks;
  • 100 g smeltkaas;
  • 2 eieren;
  • 140 g zoetzure appel;
  • 100 g mayonaise.

Voortgang:

  1. Zet de smeltkaas een kwartier in de vriezer, zodat je hem later makkelijker kunt hakken. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen in koud water.
  2. Plaats een kookring op een serveerschaal en rasp de smeltkaas er direct in op een grove rasp, verdeel ze gelijkmatig en bestrijk ze met een mayonaisegaas, die ook tussen de andere lagen moet liggen. Doe vervolgens hetzelfde met krabsticks.
  3. Schil de appel, verwijder de zaadjes en rasp deze over de krabsticks. Doe dit onmiddellijk bij het samenstellen van de salade, zodat het fruit niet donkerder wordt.
  4. De laatste laag moet bestaan ​​uit krullen van gekookte eieren. Garneer het voorgerecht met een kleine hoeveelheid gehakte krabsticks, mayonaisepatronen en kruiden. Verwijder voor het serveren voorzichtig de ring.

Behandel met Koreaanse wortelen en bonen

Koreaanse wortelen zijn bij velen geliefd vanwege hun interessante pittige smaak en goedkope kosten. Deze twee feiten maken het tot een uitstekend onderdeel waaruit u goedkope salades voor het nieuwe jaar kunt bereiden.

Lijst met benodigde producten:

  • 150 g Koreaanse wortelen;
  • 200 g bonen uit blik;
  • 100 g Chinese kool;
  • 50 g crackers;
  • 60 g mayonaise;
  • 10 g dille;
  • zout en kruiden naar smaak.

Volgorde van acties:

  1. Snijd de kool fijn in een kom, voeg er wortels en bonen aan toe, nadat je de vloeistof eruit hebt laten lopen. Voeg fijngehakte greens toe en breng het voorgerecht op smaak met mayonaise.
  2. Voeg als laatste de croutons toe en je kunt de salade serveren, gegarneerd met kruiden. Als je het knapperige van de crackers niet lekker vindt, kun je even wachten, ze worden snel zacht.

Je kunt de snack ook goedkoper maken als je geen ingeblikte, maar gekookte bonen gebruikt, Chinese kool vervangt door witte kool, goed pureert en croutons maakt van een dag oud brood.

Frisse nieuwjaarssalade met groene uien en ei

Groene uien zijn vitaminerijke groenten die je vrij gemakkelijk zelf op de vensterbank kunt laten groeien en er vervolgens een koele, goedkope salade van kunt maken, waaronder:

  • 3 eieren;
  • 40 g groene uien;
  • zure room of mayonaise voor dressing.

Bereidingsvolgorde:

  1. Spoel de groene uien af ​​onder stromend water, droog ze en hak ze fijn.
  2. Kook de eieren hard, laat afkoelen, pel ze en hak ze fijn. Dit kan door ze op een grove rasp te raspen of in kleine blokjes te snijden.
  3. Meng uien, eieren en zure room (of mayonaise).

Afhankelijk van het budget dat de huisvrouw heeft voor het bereiden van de nieuwjaarstafel, kan de samenstelling worden aangevuld met verse komkommer, gekookte inktvisringen, smeltkaas of ingeblikte maïs.

Ongebruikelijk voorgerecht met gebakken champignons en ham

Deze nieuwjaarssalade heeft een eenvoudige set ingrediënten, maar de onconventionele manier van bereiden van paddenstoelen maakt hem feestelijk en origineel.

Het tussendoortje bestaat uit:

  • 300 g ham;
  • 250 g kleine champignons;
  • 150 g harde kaas;
  • 2 eieren;
  • plantaardige olie, mayonaise en dille.

Voorbereidingsstappen:

  1. Was de champignons en droog ze af met een servet. Grote exemplaren kunnen in tweeën worden gesneden en vervolgens in veel plantaardige olie worden gebakken tot ze een smakelijke gouden kleur krijgen. Verwijder de gebakken champignons met een schuimspaan en leg ze op papieren servetten.
  2. Terwijl de gebakken champignons afkoelen, snijd je de ham, kaas en voorgekookte eieren in blokjes. Doe de bereide ingrediënten in een kom met een geschikte capaciteit, breng op smaak met mayonaise en meng.
  3. Snijd de greens fijn, en dan kun je ze direct aan de snack zelf toevoegen of de lekkernij er gewoon overheen strooien.

“Omeletreep” met worst

Eenvoudige combinaties van producten blijken in de regel de meeste win-win te zijn. Dus door verschillende soorten worst te kiezen voor het “Omeletlint”, kun je elke keer een andere salade voor het nieuwe jaar krijgen.

Voor de voorbereiding heb je nodig:

  • 300 g worst;
  • 160 g uien;
  • 6 eieren;
  • zout, kruiden, mayonaise.

Bereid je als volgt voor:

  1. Klop de eieren los met een garde en bak dunne eierpannenkoekjes uit de resulterende massa, snijd de worst en de pannenkoeken in dunne reepjes.
  2. Snijd de ui in blokjes en bak deze in een koekenpan tot ze zacht en licht goudbruin is.
  3. Meng de ingrediënten voor de salade en breng op smaak met mayonaise. Plaats de afgewerkte traktatie in een hoop op een schaal. Eenvoudige groentedecoraties maken het voorgerecht nog smakelijker.

Bietensalade met pruimen en kaas

Bieten zijn een knolgewas waarvan de prijs het hele jaar door vrijwel niet verandert, en vanwege het feit dat het goed past bij veel producten (appels, rozijnen, komkommers, knoflook, eieren en andere), worden de meest goedkope gerechten bereid ervan.

Nieuwjaar 2025 kan dus gevierd worden met een tussendoortje gemaakt van:

  • 300 g gekookte bieten;
  • 15 stuks pruimen;
  • 50 g zonnebloempitten;
  • 50 g kleine stukjes harde kaas;
  • plantaardige olie.

Kook methode:

  1. Rasp de bieten op een grove rasp. Rooster de zaden in een droge koekenpan. Snijd de pruimen in dunne reepjes, nadat je ze 10 minuten in kokend water hebt gestoomd als de pruimen te hard zijn.
  2. Meng alle bereide ingrediënten, breng op smaak met plantaardige olie, voeg zout naar smaak toe. Strooi er voor het serveren kaasschaafsel overheen.

Om al het bovenstaande samen te vatten, is het vermeldenswaard dat groenten (ingelegd en houdbaar), crackers van oud brood, dunne eierpannenkoekjes, betaalbare licht gezouten haring en betaalbare vleesproducten (worst, kipfilet) de producten zijn waarvan je kan goedkope salades bereiden voor zowel dagelijkse als vakantiemenu’s. Door dressings te combineren en deze ingrediënten te combineren, zoals de intuïtie van de chef aangeeft, kun je elke dag nieuwe gerechten creëren.