Culinair

Hoe kipkoteletten met dieetvoeding te bereiden: sappig en smakelijker dan gefrituurde

#image_title
414views

Na de vakantie komt het besef dat je op dieet moet. Niet alleen omdat de blouse of het overhemd te klein wordt.

De enorme hoeveelheid extra calorieën en kilogrammen heeft nog nooit iemand geprofiteerd. Een dieet volgen en lekker en gezond eten weigeren zijn echter twee verschillende dingen.

We zullen je vertellen hoe je heel smakelijke, maar niet minder dieetkipkoteletten kunt bereiden.

Vereist:

  • kipfilet – 1 kg;
  • wortels – 1 stuk;
  • uien – 2 stuks;
  • ei – 1 stuk;
  • bloem – 2 el. l.;
  • griesmeel – 1 eetl. l.;
  • zout en kruiden naar smaak.

Hoe koken

1. We maken de groenten schoon en dan kun je ze op een fijne rasp raspen, door een vleesmolen halen of in een blender verwerken.

Gemalen vlees
Foto: © Belnovosti

2. Bereid gehakt van gevogeltefilet en meng met gehakte groenten.

Als je het vlees in een blender maalt, zal het gehakt stroperiger zijn, zodat de schnitzels niet uit elkaar vallen.

3. Voeg ei, griesmeel, bloem, zout, kruiden toe, kneed en vorm koteletten.

4. Stoom gedurende 20-25 minuten. Voor de smaak is het beter om laurierblaadjes en peperkorrels aan het water toe te voegen.

Eerder vertelden we je hoe je funchose bereidt.