Praktische tips

ROOMsoep van broccoli, aardappelen en asperges: Gezond en lekker

#image_title
452views

Bereid een lichte en heerlijke soep voor lunch of diner. Naast dit alles is het recept van vandaag ook nog eens gezond. Broccoli staat bekend om zijn algemene gezondheidsvoordelen. Regelmatige consumptie van gestoomde broccoli vermindert het risico op hart- en vaatziekten door de totale hoeveelheid cholesterol in het lichaam te verlagen. Bovendien bevat deze groente verbindingen die beschermen tegen kanker, en het wordt niet voor niets een superfood genoemd.

Broccoli bevat carotenoïden, luteïne en zeaxanthine, welke onderzoeken in verband zijn gebracht met een verminderd risico op oogziekten. Een ander voordeel van de groente is dat het de hormonale balans kan ondersteunen.

Na alle voordelen die je hebt geleerd, is het een goed idee om broccoli in je dieet op te nemen. Probeer het recept van vandaag en geniet ervan.

Benodigde producten:

  • 300 g broccoli
  • 4 stengels asperges
  • 1 krop bleekselderij
  • 2 wortels
  • 3 aardappelen
  • 1 ui
  • zout
  • peper op
  • olijfolie

voor de croutons:

  • 2 sneetjes brood
  • olijfolie

Braadpan met groenten, kip en room: een snel en smakelijk recept

Methode van voorbereiden:

De eerste stap van het recept is het fijnhakken van de ui en sauteren in een beetje olijfolie in een geschikte pan.

De andere groenten – wortelen, selderij en aardappelen worden goed schoongemaakt en gesneden. Ze worden samen met de asperstengels aan de ui toegevoegd.

Giet 1 liter heet water. Breng op smaak met zout en peper. Voeg na ongeveer 10 minuten de in roosjes gesneden broccoli en de nekgroenten nog 7-8 minuten toe. Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een gladde massa.

Maak ten slotte de croutons voor de soep klaar door het brood in kleine stukjes te snijden en met olijfolie te besprenkelen. Je bakt het dus krokant in de oven en brengt het op smaak met kruiden.

Eet smakelijk!