Culinair

Is het mogelijk om borsjt te koken zonder azijn en citroenzuur: ervaren huisvrouwen weten het antwoord

#image_title
408views

Borsjt-recepten bevatten soms citroensap of azijn. Hoe noodzakelijk het is om dit te doen, is een kwestie van smaak.

En alleen met ervaring kun je perfecte rode borsjt bereiden zonder hulpingrediënten.

We zullen je vertellen hoe je rode borsjt kunt koken zonder enige trucjes.

Zoals u weet, hangt de kleur van rode borsjt af van de kwaliteit van de bieten en hun bereiding.

Voedsel
Foto: © Belnovosti

Er wordt aangenomen dat citroenzuur of azijn helpt de natuurlijke kleur te behouden tijdens het koken.

Maar ze kunnen het gerecht te zuur maken. Dat is juist.

1. Kies onbeschadigde bieten voor borsjt. Het is raadzaam dat dit verse groenten zijn.

2. Qua grootte moet je middelgrote wortelgroenten kiezen, maar geen grote. De reden is niet dat een grote groente langer nodig heeft en moeilijker te koken is.

Het is opgevallen dat middelgrote wortelgroenten veel lekkerder zijn en een meer verzadigde kleur geven.

3. Kook voor borsjt bieten zonder zout en suiker toe te voegen. Vervolgens laat men de groente afkoelen en begint het verdere koken.

4. Rode biet wordt in de laatste fase aan de borsjt zelf toegevoegd. Als je het in het begin toevoegt, dat wil zeggen voordat de rest van de groenten bijna klaar is, zal de kleur van de borsjt bleek zijn.

We vertelden je al eerder waar je beslag van kunt maken.