Verse kool is lekker, gezond en makkelijk te bereiden. Kool staat al sinds de oudheid bekend als een gezond voedingsmiddel. Het is een meerbladige plant uit de kruisbloemigenfamilie en er zijn meer dan 50 soorten kool, waarvan de bekendste kool, Chinese en Peking zijn.
In Bulgarije is witte kool het populairst, een waardevol en nuttig product. Het wordt aanbevolen als dieetvoeding en in de strijd tegen obesitas vanwege het lage caloriegehalte. Een ander voordeel van kool is dat hij door de gemakkelijke bewaring het hele jaar door gebruikt kan worden. Vandaag vertellen we je hoe je de perfecte kool maakt en welke kruiden je moet gebruiken om hem uniek te maken.
Als we elke dag verse koolsalade eten, staat ons dit te wachten
Hoe kook je heerlijke kool en wat is het kruid dat het uniek maakt?
Producten:
- 1 kool ongeveer 1 kg
- 1 rode paprika
- 3 groene uien of prei
- 1 tomaat
- 3 eetl. tomatenpuree
- 4 eetlepels olijfolie
- snufje zout
- 2-3 laurierblaadjes
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel knoflook poeder
- 1 theelepel paprika
- Het geheime kruid – 1 theelepel gemalen komijn
Methode van voorbereiden:
- Maak de kool schoon en snijd hem in reepjes.
- Doe het in een diepere pan, voeg olijfolie en knoflookpoeder toe.
- Laat ongeveer een half uur sudderen. Je hoeft geen water toe te voegen omdat de kool voldoende vloeistof vrijgeeft. Als het echter begint te branden, voeg dan een beetje water toe.
- Merk op dat na ongeveer de 10e minuut het volume met ongeveer tweederde afneemt.
- Nadat de kool zacht is, voeg je de gehakte tomaat, ui of prei, de tomatenpuree, de kruiden en het unieke kruid – gemalen komijn toe.
- Meng goed en laat het nog ongeveer 20 minuten op het vuur staan.
- Doe het over in een bakplaat en plaats het in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende ongeveer een uur. Het gerecht is klaar als er alleen maar vet overblijft en er een korstje ontstaat.
Uniek heerlijke verse kool in de oven – je zult het dienblad likken
Dit recept voor verse kool is niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar ook de unieke specerijen, gemalen komijn, maken het bijzonder smakelijk en onvergetelijk. Door de frisheid van de kool te combineren met de aromatische kruiden, krijg je een uiterst smaakvol gerecht waar je het hele jaar door van kunt genieten zonder dat je er genoeg van krijgt.
Bekijk al het laatste nieuws van Actualno.com
Meer van RECEPTEN:
Groentenroomsoep: Gezond en erg lekker
Aromatische limoendressing met knoflook voor salades en gerechten
Hoe maak je een eenvoudige cake met griesmeel en yoghurt?
Cacaocakes met pompoen en kaneel: Zo eenvoudig is het te bereiden
Turkse linzen – hier is het verschil in bereiding
Een heel makkelijke appeltaart van bladerdeeg
Een smakelijk recept voor mediterrane fusilli
ROOMsoep van broccoli, aardappelen en asperges: Gezond en lekker
Four Cheese Quesada: een voorproefje van Mexico
3 eetlepels hiervan in het gehakt – de gehaktballetjes worden lekkerder en luchtiger