Culinair

Hoe je thuis eenvoudige koffiepudding maakt: minimale ingrediënten

#image_title
488views

Dit dessert zal je zeker bevallen.

Het blijkt zacht, zacht en met een licht koffiearoma.

Welke ingrediënten zijn nodig

Om 4 porties te bereiden, moet u het volgende nemen:

  • melk – 500 ml;
  • suiker – 120 g;
  • oploskoffie – 4 el. l.;
  • maïszetmeel – 3 el. l.;
  • water – 120 ml.

Hoe pudding te maken

Melk moet worden gemengd met suiker (100 g) en op matig vuur worden gezet.

Pudding
Foto: Pixabay

Een deel van de koffie moet worden verdund in 50 ml kokend water. Vervolgens moet deze massa in de melk worden gegoten.

Vervolgens moet het zetmeel worden gemengd met 50 ml koud water.

De samenstelling moet grondig worden gemengd, zodat er geen klontjes ontstaan. Vervolgens kan deze oplossing in een pan met melk worden gegoten.

Het werkstuk moet constant worden geroerd en tot een verdikkingspunt worden gebracht en vervolgens in kommen worden gegoten.

Zet het mengsel een uur in de koelkast.

De resterende koffie moet worden gemengd met de resterende suiker en 2-3 eetlepels water.

Het mengsel moet tot een dikke massa worden opgeklopt, die op de koffiepudding wordt geplaatst.

Voor het serveren kan het dessert worden versierd met bessen of fruit.

Eerder vertelden we je hoe je van pure chocolade melkchocolade kunt maken.