Praktische tips

Verkopers misleiden zelfs met reuzel: hoe je het juiste reuzel leert kiezen

#image_title
455views

Het is beter om reuzel op de markt te kopen, waar u het product zorgvuldig kunt bekijken en zelfs kunt proberen.

Wij vertellen u welke tekens u kunt gebruiken om reuzel van hoge kwaliteit te identificeren.

Hoe goede reuzel te kiezen

Ten eerste is het beter om reuzel van de zijkant of achterkant van het karkas te nemen. Reuzel uit het buikgedeelte is volkomen ongeschikt om te zouten.

De dikte moet minimaal twee en een halve centimeter zijn, de kleur moet wit of lichtroze zijn.

salo
Foto: © Belnovosti

Als er een gelige of grijsachtige tint aanwezig is, was het dier hoogstwaarschijnlijk oud.

De huid moet dun zijn met een roze of geelachtige tint. Reuzel met een dikke schil zal hard zijn. De bruine kleur geeft aan dat het reuzel oud is.

Eerder vertelden we je hoe je bananen kunt bewaren, zodat ze niet lang zwart worden.