Praktische tips

Waarom je brood niet vanaf de bovenkant moet snijden, maar vanuit het midden van het brood: een onverwachte verklaring

#image_title
477views

De meeste mensen beginnen het brood vanaf de rand te snijden, waarbij ze geleidelijk van de bovenkant naar het midden van het brood gaan.

Deze benadering is echter, vreemd genoeg, onjuist.

Een recent gekocht brood moet in tweeën worden gesneden. De eerste plakjes moeten vanuit het midden worden “genomen”. Gorbushki is het laatste wat een fijnproever zou moeten krijgen.

Wat is de reden om deze strategie te volgen? Er is een niet voor de hand liggende, maar tegelijkertijd vrij eenvoudige verklaring.

brood
Foto: Pixabay

Waarom je brood vanaf het midden van het brood moet snijden

Door het brood doormidden te snijden en meerdere plakjes van een van de helften af ​​te snijden, kan de kok de resterende randen “verbinden”.

In deze vorm moeten de bakproducten in de broodtrommel worden geplaatst.

Deze opbergmogelijkheid is goed omdat de snede niet open blijft. Hierdoor blijft het product langer vers.

Brood waarvan de helften met elkaar verbonden zijn, zal zeker niet snel oud worden. Het blijft lang zacht.

Eerder vertelden we je hoe je de versheid van groenten in de koelkast kunt verlengen: je moet een kom met dit product op de plank zetten.