Praktische tips

Waarom je geen natuursteen moet gebruiken in de kookruimte: deze techniek is geschikt voor een tijdschrift, niet voor het leven

#image_title
472views

Veel mensen (misschien behoort u daar ook toe) kiezen voor natuursteen om hun keuken te decoreren.

Volgens ontwerper Yulia Tychino, expert bij de online publicatie BelNovosti, is deze wens begrijpelijk, aangezien dit materiaal milieuvriendelijk is en bovendien een luxe uitstraling heeft.

Huisvrouwen rekenen ook op de duurzaamheid en bruikbaarheid ervan.

Niet alles is echter zo eenvoudig als het lijkt, en dit is waarom.

Keuken
Foto: © Belnovosti

Het punt is dat de textuur van natuursteen poreuzer is dan die van kunstmatige analogen, dus vet, vuil en vlekken vreten er snel in, waardoor er weinig kans is op snelle en gemakkelijke verwijdering.

Bijzonder problematisch in dit opzicht is licht marmer met een glanzende textuur.

De conclusie is simpel: probeer het gebruik van natuursteen in de buurt van de kachel en de gootsteen te vermijden.

In plaats daarvan is het voor deze gebieden beter om andere materialen te kiezen, zoals MDF, acryl, kunststeen en andere – ze zijn praktischer.

Eerder schreven we al over de 4 ‘don’ts’ bij het plaatsen van een bed in de slaapkamer.