Praktische tips

Wat je wel en niet kunt koken in aluminium kookgerei: levensgevaarlijk

#image_title
460views

Er wordt aangenomen dat aluminium kookgerei, dat behoorlijk populair is vanwege de lage kosten, een gevaar voor de gezondheid kan vormen.

Het gevaar komt van metaal dat in het voedsel kan binnendringen.

Ondanks het feit dat we onder normale omstandigheden van dit negatieve fenomeen worden gered door een laagje oxidefilm dat van nature op de wanden en bodem van de vaat verschijnt, kan onder invloed van zuren in groenten en fruit de bescherming teniet worden gedaan.

Wat kun je koken in aluminium kookgerei?

Het verbod geldt niet voor de volgende ‘categorieën’ ontbijt, lunch en diner:

Borden
Foto: Pixabay
  • bouillons op basis van vlees en vis, vissoep;
  • eieren;
  • pap gekookt in melk;
  • pasta, pannenkoeken, dumplings, dumplings – in het algemeen producten gemaakt van deeg;
  • gerechten gemaakt van groenten die geen azijn of andere zuren bevatten – aardappelen, courgette, aubergine, enz.

Wat je niet moet koken in aluminium kookgerei

Het wordt afgeraden om de volgende gerechten in aluminium kookgerei te bereiden:

  • borsjt (zowel rood als groen), zure koolsoep;
  • Compotes en jam;
  • bonen in tomatensaus, gestoofd en zuurkool, eventuele marinades en zure sauzen;
  • gefermenteerde melkproducten zoals zure room, gefermenteerde gebakken melk, kwark, kefir.

Dit alles kan ertoe leiden dat metaal in contact komt met voedsel en het lichaam binnendringt.

In plaats van gewoon aluminium kookgerei kunt u meerlaags kookgerei gebruiken, dat, hoewel duurder, geen gevaar voor de gezondheid oplevert, omdat de binnenkant is bedekt met hoogwaardig roestvrij staal.

Eerder schreef BelNovosti waarom je niet moet drinken uit een kop of mok waar nog een lepel in zit.