Praktische tips

Zit er slijm in zuurkool? 3 redenen waarom dit gebeurt

#image_title
472views

Als de koude maanden aanbreken, is het tijd om de “winterse” hapjes eruit te halen – gedroogd vlees, augurken, augurken en natuurlijk -. Het is een favoriet van jong en oud en is aanwezig in het menu van alle Slavische volkeren, en niet alleen!

Misschien is dit ook de reden waarom zoveel ervaren huisvrouwen over het blik trillen en zich afvragen of de kool dit jaar is gegroeid. Hoewel het een gemakkelijke taak lijkt, zijn er ook nogal wat subtiliteiten. En een van de zekerste tekenen dat er iets niet klopt: slijm!

Kijk beter:

Als er slijm in de zuurkool verschijnt, is hoogstwaarschijnlijk de technologie van de bereiding ervan geschonden. In dit geval hebben we het over de basisregels, waarvan de naleving het verschijnen van slijm zal helpen voorkomen.

1. Er is een verkeerde koolsoort gebruikt

Om zuurkool knapperig te maken, moet je kiezen voor midden- en laatrijpe variëteiten, omdat de vroege niet geschikt zijn voor fermentatie – in dit geval zal er tijdens de bereiding slijm ontstaan.

2. U heeft gejodeerd zout toegevoegd

Voor augurken en zuurkool wordt alleen keukenzout gebruikt. Jodium verstoort het fermentatieproces.

3. Slechte containerkeuze

Kool bederft vaak door ongeschikte containers. De ideale optie voor fermentatie is een houten vat. U kunt ook glas en emaillewerk gebruiken. Het fermenteren van kool in plastic emmers wordt niet aanbevolen.