Alle artikelen

6 manieren om chocoladedrank gezonder en voedzamer te maken

#image_title
479views

6 manieren om chocoladedrank gezonder en voedzamer te maken

1. Kieskeurig met chocolade

Chocolade kan met absolute zekerheid deel uitmaken van een gezond dieet – en sommige soorten zijn duidelijk beter dan andere. Kies je favoriete pure chocolade en meng deze met melk naar keuze en je hebt al een gezondere keuze gemaakt. Maar er is een vorm die nog gezonder en voedzamer is: cacao. Het is voorzien van flavonoïden die geschikt zijn voor de gezondheid van het hart, heeft een sterke antioxiderende werking en bevat geen suiker.

2. Alternatieve melkopties

Het is een foodtrend die niet meer weg te denken is. Je vindt verschillende soorten plantaardige melk uit haver, amandel, rijst en soja. Het is altijd het beste om te zoeken naar het minst verwerkte product dat geen toegevoegde suikers bevat en zorg ervoor dat u het etiket leest voor eventuele conserveermiddelen.

3. Voeg ontstekingsremmende kruiden toe

Chocolade kent enkele tientallen kruiden en ingrediënten waarmee het qua smaak perfect matcht en waarmee het gecombineerd kan worden. Sommigen van hen hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Kaneel is waarschijnlijk de meest bekende keuze; onderzoek heeft aangetoond dat de antioxidanten zich tegen ontstekingen kunnen keren. Andere opties zijn onder meer cayennepeper, die volgens de American Dietetic Association een gezonde bloedcirculatie bevordert.

Gember verwarmt ons natuurlijk ook en is geschikt voor warme dranken, maar ook kurkuma of kardemom voor wie wat meer wil experimenteren.

4. Gebruik natuurlijke zoetstof (als je die nodig hebt)

Vooral als je pure cacao gebruikt, wil je wat zoetigheid aan je kopje toevoegen. Sla de geraffineerde suiker over en zoek naar stevia. Een andere optie is kokossuiker, die helpt de bloedsuikerspiegel in balans te houden, omdat het een lage glycemische index heeft.

5. De waterkeuze

Als u om diverse voedings- of niet-voedingsredenen geen melk wilt toevoegen, kunt u altijd kiezen voor water. Van de meeste chocolade- of cacaopoeders kunnen dranken worden gemaakt door heet water toe te voegen. Je kunt zelfs proberen het half en half te maken, zodat je de smaak en dichtheid van melk niet verliest, maar uiteindelijk een kleine hoeveelheid consumeert.

6. We voegen verzachtende of versterkende elementen toe

Alleen al genieten van een warme drank kan op zichzelf heel rustgevend zijn, maar je kunt dat gevoel versterken met een paar speciale ingrediënten. Zo zijn er speciale eetbare oliën die aan onze dranken toegevoegd kunnen worden, zoals hennepolie.

enallaktikidrasi.com