Alle artikelen

Aandacht! We zijn er allemaal dol op, maar het is het gevaarlijkste voorgerecht

#image_title
477views

De verse tomaat is een frequente gast op tafel. Maar weinig mensen weten dat deze groente in combinatie met sterke alcoholische dranken een reëel gevaar voor de gezondheid kan vormen.

Talrijke experimenten hebben bewezen dat verse tomaten, gecombineerd met sterke alcohol en vooral wodka, vaak zo’n onaangenaam fenomeen als winderigheid veroorzaken. En dit komt door de vele organische zuren, die in grote hoeveelheden in deze groente voorkomen.

Wie mag welk fruit niet eten?

Ook kan een combinatie van tomaat en alcohol spijsverteringsproblemen veroorzaken, meestal resulterend in diarree.

Maar wat ons verbaast is het volgende: de producten verkregen uit de tomatenverwerking – sappen, pasta’s, ketchups en sauzen – hebben niet zo’n onaangename eigenschap. Er werden geen negatieve effecten op de spijsvertering waargenomen bij gelijktijdig gebruik met alcohol.

Wetenschappers hebben onthuld welke voedingsmiddelen en dranken het meest door muggen worden gegeten

Gebruik geen ingelegde tomaten die zijn gebruikt bij de bereiding van azijnzuur. Voor het lichaam is de combinatie van azijnzuur en alcohol een enorme belasting voor de nieren en de lever.

Tomatensap en sterke alcohol vormen echter een geweldige combinatie. Zo’n drankje is de moeite waard om tijdens elke vakantie op tafel te hebben. / zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur voor iedereen zult vinden!