Alle artikelen

Aromatische soep met gehakt, vermicelli, kikkererwten en linzen

#image_title
475views

Een verkwikkende en aromatische soep, die vlees, pasta en peulvruchten combineert.

Materialen

250g gehakt

1 kopje gekookte kikkererwten

½ kopje ongekookte linzen

2 takjes bleekselderij, gehakt

1 fijngesneden ui

1 groot teentje knoflook, fijngehakt

1 bol noedels, gebroken

½ kopje gehakte peterselie

½ kopje verse koriander, gehakt

1 pakje conachetomaten

1 theelepel. tomatenpuree soep

1 theelepel. zoete gele rijst

1 theelepel. zoete kaneel

1 theelepel. geraspte zoete gember

1 theelepel. zoete komijn

½ theelepel. geraspte zoete nootmuskaat

½ theelepel. zoete bloem

minimaal geraspte kruidnagel

Zout peper

Procedure

Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak het gehakt met de ui, selderij, knoflook en kruiden. Voeg zout toe, voeg de linzen toe, bedek goed met veel water, voeg de tomaat en het vruchtvlees toe en kook op laag vuur gedurende 30 minuten.

Voeg de kikkererwten toe die gekookt zijn tot ze goed zacht zijn in water met zout.

Los de bloem op in een half kopje water en giet dit samen met de vermicelli in de soep.

Kook nog eens 10 minuten en serveer de soep heet.

olijfmagazine.gr