Alle artikelen

Bloemloze chocolademousse gelaagde cake

#image_title
468views

Ben je op zoek naar een eenvoudig maar indrukwekkend cakerecept? Dan is deze bloemloze chocolademousse-laagcake de perfecte keuze voor jou! Dit recept van chef-kok Donna Hay uit Australië is eenvoudig te maken en ontzettend lekker.

Recept voor bloemloze chocolademousse-laagcake

Materialen

Voor de taart

  • 350 gr. pure chocolade (70% cacao), gehakt
  • 185gr. ongezouten boter, gehakt
  • 6 eieren
  • 1 kopje bruine suiker
  • ¼ kopje melk
  • 1 kopje amandelen (gemalen)
  • Cacao, voor tussendoortjes

Voor de chocolademousse

  • 1 kopje zure room
  • ½ kopje zware room opgeklopt tot zware room
  • 220 gr. pure chocolade (70% cacao), gehakt
  • ¼ kopje water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 grote eieren
  • 4 grote eierdooiers, extra
  • ⅓ kopje poedersuiker

Instructies

Voor de chocolademousse

  • Doe beide crèmes in een koude kom en klop tot er zachte pieken ontstaan.
  • Doe de chocolade, het water en de vanille in een grote hittebestendige kom boven een pan met kokend water (de kom mag het water niet raken) en roer tot het gesmolten is. Laat iets afkoelen.
  • Doe de eieren, extra eidooiers en suiker in een kom boven een pan met kokend water (de kom mag het water niet raken). Gebruik een elektrische handmixer en klop op hoge snelheid gedurende 8 minuten of tot het mengsel warm, dik en luchtig is.
  • Haal de kom van het vuur. Voeg ½ kopje (125 ml) van het eimengsel toe aan het chocolademengsel en roer met een metalen lepel
  • Voeg het chocolade- en eimengsel toe aan het resterende eimengsel en meng voorzichtig totdat het mengsel een uniforme textuur heeft.
  • Laat het mengsel goed afkoelen en voeg al roerend de slagroom toe.
  • Giet de mousse in een kom of serveerglaasje en zet het 2 uur in de koelkast, of tot het goed gekoeld en stevig is.

Voor de taart

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van een ronde cakevorm van 24 cm met bakpapier.
  • Doe de chocolade en de boter in een pan op laag vuur en roer tot ze gesmolten zijn.
  • Voeg de eieren, suiker, melk en amandelen toe aan een kom en klop tot alles gemengd is.
  • Voeg het chocolademengsel toe en klop tot het is opgenomen.
  • Schep het cakemengsel in de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Bak gedurende 30-35 minuten. Verwijder de folie, laat het 30 minuten afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast tot het volledig koud is.
  • Als de cake is afgekoeld, verdeel je het mengsel voor de chocolademousse met een lepel en zet je het dessert 6 uur of een hele nacht in de koelkast tot het opstijgt.
  • Haal de cake uit de vorm en plaats deze op een serveerschaal.
  • Laat 10 minuten staan ​​en bestrooi vervolgens met cacao.

enikos.gr