Deze taart is het perfecte dessert voor alle chocoladeliefhebbers.
Vochtige chocoladetaart met olijfolie is een dessert dat snel en gemakkelijk te bereiden is. Chocoladeliefhebbers zullen dit dessert niet kunnen weerstaan, waarvan de specialiteit ligt in de vloeibare chocolade die tevoorschijn komt zodra de lepel erin wordt gedoopt. Laten we samen naar het recept kijken.
Materialen
250 g pure chocolade
100 gr. poedersuiker
100 gr. olijfolie
35 gr. meel
15 g cacao
3 eieren
bruine suiker
Implementatie
Klop de eieren met de suiker lichtjes tot ze glad en romig worden. Voeg vervolgens de olie en een snufje zout toe en meng met een garde.
Breek de chocolade in stukjes, smelt deze au bain-marie of in de magnetron en giet deze vervolgens bij de eieren. Meng goed en voeg dan de bloem en cacao toe. Verdeel in 4 wegwerpvormpjes, ingevet met olie en bestrooid met bruine suiker en bak op 180°C gedurende ongeveer 10 minuten.
jenny.gr