Alle artikelen

Cheesecake met honingmacaronibasis

#image_title
471views

Maak deze heerlijke cheesecake, nog lekkerder gemaakt met eventueel overgebleven peperkoek van de voorgaande dagen. Leuk idee zodat er geen snoepgoed verloren gaat.

Materialen

10-12 gemalen honingmacarons

300 ml crème

700gr. volvette roomkaas, op kamertemperatuur

100 gr. suiker

2 eetlepels poedersuiker

60 gr. zure room, op kamertemperatuur

2 eetlepels. citroensap

1 theelepel. puur vanille extract

Jam naar keuze ter garnering

Implementatie

Maal de honingmakarons fijn, plaats ze in een ronde ring en verdeel ze gelijkmatig. Zet in de vriezer zodat de basis kan “harden”.

Klop met een keukenmixer de koude room op middelhoge snelheid, ongeveer 4-5 minuten, en zet opzij.

Klop met een mixer de roomkaas en de kristalsuiker op gemiddelde snelheid tot een gladde massa. Voeg de poedersuiker, zure room, citroensap en vanille-extract toe. Klop 2-3 minuten op middelhoge snelheid tot een gladde massa.

Zet de mixer op lage snelheid en voeg de slagroom toe aan de cheesecakevulling en mix tot een gladde massa. Meng langzaam, want je wilt niet dat alle lucht in de slagroom vrijkomt.

Haal de korst uit de vriezer en verdeel de vulling over de korst. Maak af met de jam naar keuze.

Dek het goed af met plasticfolie of aluminiumfolie en zet het minimaal 6-8 uur en maximaal 2 dagen in de koelkast.

nieuwsbeest.gr