Alle artikelen

Chocoladetaart met karamelvulling en tahinmousse

#image_title
476views

Een iets “gecompliceerdere” cake is echter elke minuut die u besteedt aan het maken ervan waard.

Porties: 6 Voorbereidingstijd: 35′ Kooktijd: 45′ Klaar in: 1:20′

van Andreas Lagos

Materialen

Voor de taart

½ theelepel. zoet bakpoeder

½ kopje cacao

½ theelepel. zoete kaneel

½ theelepel. zoete nootmuskaat

een beetje zout

1 kopje bruine suiker

150g koud gesmolten boter

3/4 kopje zure melk

1 ei

1/3 kop tahini

3/4 kopje warme Franse koffie

1½ kopje zelfrijzend bakmeel (farina)

2 theelepel. zoete vanillevloeistof

Voor de mousse

300g tahin met sinaasappel

2 theelepel. lepel honing

4 theelepel. eetlepels zwarte rum

200 ml vloeibare room

600 ml slagroom

Voor het snoep

2 kopjes suiker

150g boter op kamertemperatuur

250 ml room

1/4 theelepel. zoet zout

500g aardbeien gehalveerd (afhankelijk van de grootte)

chocoladevlokken ter decoratie

Procedure
Voor de taart: Klop de bloem, bakpoeder, zout, cacao, kaneel en nootmuskaat in de mengkom op lage snelheid. Voeg de suiker toe en blijf kloppen, daarna de boter, de zure melk en het ei. Zodra de ingrediënten zijn gecombineerd, voeg je de tahini, koffie en vanille toe en blijf je 1-2 minuten kloppen tot je een glad mengsel krijgt.

Verdeel het mengsel in twee cirkels met een diameter van 22 cm. en bak in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende 35-40 minuten, totdat de cakes opgezwollen zijn en een mes er schoon uitkomt als je het in het midden steekt. Haal de cakejes uit de vorm en laat ze goed afkoelen op een rooster.

Voor de mousse: Klop de tahini met de honing, rum en vloeibare room tot een geheel. Voeg de slagroom toe en meng voorzichtig met een lepel. Bewaar de mousse tot gebruik in de koelkast.

Voor de karamel: Doe de suiker in een pan en laat deze op middelhoog vuur staan ​​tot hij smelt, terwijl je de pan af en toe heel zachtjes schudt. Voeg vervolgens lepel voor lepel de boter toe, totdat alles is opgenomen en gecombineerd met de suiker. Laat de karamel 3-4 minuten op het vuur staan ​​en voeg de room en het zout toe. Meng goed en bewaar de karamel opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.

Montage: Plaats één cake op een bord. Verdeel de helft van de mousse erover, strooi de helft van de aardbeien erover en giet de karamelsaus erover. Bedek met de tweede cake, verdeel de resterende mousse, strooi de resterende aardbeien, giet de karamel, bestrooi met de chocolade en serveer.

olijfmagazine.gr