Alle artikelen

Drie fouten die mensen in de ochtend maken

#image_title
473views

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan het eten van fruit ons meer kwaad dan goed doen. Als je bijvoorbeeld ’s ochtends bananen eet, krijgt je lichaam veel suiker binnen, maar voel je je snel hongerig en moe.

Diëtist Daryl Joffre adviseert om ’s ochtends bananen te combineren met gezonde vetten – dit voorkomt een piek in de bloedsuikerspiegel en daaropvolgende crashes. Je profiteert ook meer van de kalium, vezels en magnesium die het bevat.

En trouwens, bananen hebben een kenmerk, daarom is het voor ouderen beter om ze in hun menu te beperken: ze verhogen de viscositeit van het bloed. Het wordt ook dikker als er niet genoeg eiwitten in de voeding zitten.

Twee drankjes om te vermijden bij het ontbijt

Griekse experts waarschuwen ook dat men ’s ochtends voldoende vocht moet binnenkrijgen (warm water helpt het bloed te verdunnen en de concentratie van gifstoffen in het bloed te verminderen). Het gaat niet alleen om een ​​glas water na het wakker worden, maar ook om het ontbijt. Idealiter zou uw ochtend niet “droog” moeten zijn. Havermout, dat goed water absorbeert, is bijvoorbeeld geschikt.

Dit ontbijt “kan een gemakkelijke manier zijn om aan uw dagelijkse vochtbehoeften te voldoen”, zeggen experts.
Er is echter nog een fout die veel mensen maken bij het eten van pap in de ochtend. Artsen waarschuwen: het is beter om instantgranen te vermijden, waar je gewoon kokend water overheen hoeft te gieten en een paar minuten moet wachten.

“Als je geen tijd hebt, is dit ontbijt beter dan niets. Maar in “snelle pappen” wordt het graan meestal zwaar geplet en gestoomd, wat de voedingswaarde aanzienlijk vermindert. Dergelijke producten bevatten vaak helemaal niets nuttigs, behalve ongezonde suikers, smaakversterkers, synthetische smaakstoffen en andere toevoegingen”, wijzen voedingsdeskundigen erop.