Alle artikelen

Gedraaide taart met gehakt, champignons en pijnboompitten

#image_title
471views

Een rustieke, rijke taart voor de wintertafels. Gehakt, champignons, pijnboompitten en krokante korst verpakt in een slak zoals onze moeders dat vroeger deden. Het wordt een klassieker!

van George Dimitrakopoulos

Klaar in 55′

Materialen

1 pakje taartbodemvellen (10-11 vellen)

1/2 kopje extra vergine olijfolie

1 grote ui, grof gesneden

1 kg rundergehakt of 700 g. rundvlees + 300gr. varkensvlees

1 tomaat zonder vel, geraspt

1/2 theelepel. zoete suiker

300g verse witte champignons, in plakjes gesneden

1 rode paprika, gehakt

2 theelepel. pijnboompitten, geroosterd

1 kopje warm water

4 theelepel. peterselie, gehakt

150g cephalograviera, geraspt

1 ei

zout

vers gemalen zwarte peper

Tips

Probeer het eens met kadaifiblad. Het wordt even lekker en knapperig.

Procedure

Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak de ui 2-3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak 3-4 minuten, of totdat het van kleur verandert.

Voeg de tomaat, suiker, zout, een beetje peper, de champignons, de paprika en de pijnboompitten toe en bak nog een paar minuten op middelhoog vuur.

Giet het water erbij, sluit het deksel en kook het gehakt tot alleen de olie overblijft. Haal van het vuur en voeg de peterselie, cephalograviera en het ei toe.

Vet een ronde pan in met een diameter van 35 cm, spreid een korstvel voor je uit, olie het in, leg het gehaktmengsel langs de lange kant en rol het op. Begin in het midden en draai rond als een slak. Olie en besprenkel met water om de taart knapperiger te maken.

Herhaal hetzelfde proces totdat de bladeren en vulling op zijn. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 40-45 minuten.

olijfmagazine.gr