Alle artikelen

Gedroogde abrikozen verlagen de bloeddruk

#image_title
460views

Gedroogde abrikozen worden gebruikt bij het koken om compotes en snoepjes te bereiden. Ze worden ook in de alternatieve geneeskunde gebruikt voor de behandeling van verschillende ziekten, omdat ze veel genezende eigenschappen hebben.

Welke nuttige stoffen bevatten ze?

Gedroogde abrikozen bevatten veel nuttige stoffen, waaronder vitamine B, C, PP, kalium, mangaan, 12 aminozuren (waarvan er 7 essentieel zijn). Ze hebben de volgende nuttige eigenschappen:

• Diureticum. Ze helpen bij het bestrijden van zwellingen, helpen bij het verdrijven van zand en stenen in de nieren.

• Vet verbranden. Mensen met overgewicht wordt aangeraden om gedroogde abrikozen te consumeren, omdat het product actief vet verbrandt en de stofwisseling versnelt. Gedroogde abrikozen helpen ook om opgehoopt afval in het lichaam te verwijderen en het niveau van “slechte” cholesterol te verlagen.

• Ze verdunnen het bloed. Ze maken het minder stroperig, verbeteren de bloedcirculatie en voorkomen de vorming van bloedstolsels. Dat is de reden waarom zelfs de moderne geneeskunde het eten van gedroogde abrikozen aanbeveelt voor mensen met spataderen.

Bovendien helpen gedroogde abrikozen de spijsvertering te verbeteren en de werking van het endocriene systeem, het hart en de bloedvaten te normaliseren. Ze worden aanbevolen voor mensen met de volgende problemen:

• migraine;

• slecht zicht;

• verminderde spiertonus;

• zwakheid;

• anorexie;

• slecht geheugen, verminderde concentratie;

• zwakke immuniteit.

Een aftreksel van gedroogde abrikozen beschermt de benen tegen zwelling

Wat is hun effect op de bloeddruk?

Gedroogde abrikozen verlagen de bloeddruk, herstellen het werk van het cardiovasculaire systeem en voorkomen de ontwikkeling van complicaties als gevolg van hypertensie.

Dit effect is te danken aan hun vermogen om:

• bloedvaten verwijden;

• vasculaire spasmen elimineren;

• helpen overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen;

• het bloed verdunnen.

Dit alles helpt de bloeddruk te verlagen. En de aanwezigheid van vitamines, mineralen en zuren in gedroogde abrikozen heeft een gunstig effect op de bloedvaten, verhoogt hun elasticiteit en beschermt ze tegen negatieve factoren. Bovendien wordt bij systematische consumptie van het product normalisatie van de hartfunctie en vermindering van het risico op een hartaanval en beroerte opgemerkt.

Manieren van toepassing

Je kunt gedroogde abrikozen zo eten, ongeveer 100-200 g/dag, of er compote van maken.

Het wordt bereid in de verhouding: 100 g product per 1 liter water. Maar om ervoor te zorgen dat de drank de maximale hoeveelheid voedingsstoffen behoudt, is het aan te raden koud water over de gedroogde abrikozen te gieten. Kook ze op laag vuur. Zodra de vloeistof begint te koken, haal je de pan van het vuur, dek je af met een deksel en laat je hem 2-3 uur staan. Consumeer gedurende de dag kleine porties.

Ongewenste reacties

Het eten van gedroogde abrikozen veroorzaakt zelden bijwerkingen. In de regel komen ze voort uit overmatig gebruik. Het kan verschijnen:

• zwelling van de buik;

• winderigheid;

• diarree;

• toename van het lichaamsgewicht;

• pijn in de buikstreek.

3 gevallen waarin je niet naar abrikozen moet grijpen

Als er bijwerkingen optreden, stop dan met het eten van gedroogde abrikozen, bezoek een arts en laat u onderzoeken om gastro-intestinale complicaties uit te sluiten.

Contra-indicaties

De consumptie van gedroogde abrikozen is verboden voor mensen met:

• exacerbatie van gastritis, pancreatitis, cholecystitis;

• hypotensie;

• diabetes mellitus van welk type dan ook;

• maagzweer;

• darmziekten.