Alle artikelen

Geit met honing, munt en aardappelen in de oven

#image_title
194views

We roosteren honinggeit met aardappelen in de schaal langzaam voor feestelijke – en niet alleen – tafels.

Materialen

Porties: 6

3 kg geitenpoot en schouder

e.p. olijfolie

2 citroenen, het sap

2 teentjes knoflook

1 theelepel. zoete mosterd

1 takje verse tijm

1 takje verse rozemarijn

1 kilo krieltjes

zout, zwarte peper

Voor de honingsaus

2-3 takjes verse munt

1 ui, het witte deel, fijngehakt

2 theelepel. eetlepels rode azijn

3 theelepel. lepel honing

Procedure

Stap 1

Marineer de geit met olijfolie, citroensap, knoflook, mosterd, kruiden en peper.

Stap 2

Maak de aardappelen schoon en doe ze in hun geheel in de pan. Doe de gemarineerde geit met zijn sappen in de pan, zout hem, dek hem af met aluminiumfolie en bak hem in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 2-2,5 uur. Haal het er dan uit en bak nog eens 30 minuten.

Stap 3

Doe de munt, ui en azijn in een pan. Zodra ze koken en de helft overblijft, voeg je wat van het geitenvocht toe en laat je het glaceren. Voeg vervolgens de honing toe, meng en haal van het vuur.

Stap 4

Serveer de geit met de aardappelen op borden, giet de saus erover en serveer.

olijfmagazine.gr