Alle artikelen

Gemakkelijke thee met kaneelsmaak, klaar in 5 minuten

#image_title
478views

In de winter zijn we altijd op zoek naar ideeën voor drankjes die ons opwarmen, zodat we niet de hele tijd koffie hoeven te drinken. Thee is een goed alternatief, maar als je er geen grote fan van bent, zijn er manieren om het interessanter en aromatischer te maken en ook een extra antioxidantelement toe te voegen.

Met een extra ingrediënt, kaneel, krijgt gewone zwarte thee een andere smaak. Zwarte thee met kaneel: het is wat je nodig hebt voor koude winterdagen, een drankje dat je op elk moment kunt drinken, als ontbijt of ’s middags, alleen of met gezelschap, thuis of op kantoor.

Mocht je in plaats van zwarte, groene, witte of rode thee toch willen gebruiken, dan kan dat ook. U kunt zelfs kiezen voor bergthee – vooral als u deze heeft betrokken bij een goede producent die u vertrouwt – en het resultaat zal net zo bevredigend zijn. Voor een sterker aroma gebruiken we kaneelhout. Anders, als je die niet hebt, is een beetje kaneelpoeder voldoende.

Hoe gaan we het maken?

Materialen voor 1-2 personen

  • 1 kaneelstokje
  • 2 theelepel. zoete zwarte thee (of een zakje verpakte thee)
  • honing (optioneel)

Procedure

Verwarm 600 ml water in een pan met een kaneelstokje tot het kookt. Zet het vuur uit, voeg de zwarte thee (of een andere thee die we besluiten te gebruiken) toe aan het water met de kaneel. Als we een theezakje uit de handel hebben, dompelen we deze in het water, anders doen we onze losse thee in een individueel theefilter (of in de individuele wegwerpzakjes) en laten deze 1-2 minuten in het water staan.

Vervolgens verwijderen we het kaneelstokje en de thee en schenken de inhoud van de pot in een theepot of rechtstreeks in onze kopjes.

Serveer met zoveel honing als je wilt om het zoeter te maken.

olijfmagazine.gr