Een eenvoudig recept voor gnocchi met spinazie, tomatensaus en mascarpone. Perfect voor wie niet veel tijd kan besteden aan koken, maar wel iets lekkers wil eten!
van George Dimitrakopoulos
Klaar in 30′
Materialen
500gr. gnocchi
1 ui, gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
350gr. tomatensaus
100 gr. spinazie, gehakt
125gr. mascarpone
50 gr. Geraspte parmezaanse kaas
Procedure
Verwarm de oven voor op de grill. Kook de gnocchi in een grote pan met kokend gezouten water gedurende 3-4 minuten en laat ze uitlekken. Fruit in een diepe koekenpan op middelhoog vuur de gesnipperde ui met de geperste knoflook gedurende 2 minuten.
Giet de tomatensaus erbij en voeg de spinazie toe, al roerend tot deze geslonken is. Voeg de gnocchi toe aan de saus, breng op smaak met peper en zout en giet het in een ovenschaal.
Schep er lepels mascarpone op, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en gril tot het gepoft en goudbruin is. Serveer in diepe gerechten en geniet ervan.
olijfmagazine.gr