Alle artikelen

Havermoutpannenkoekjes worden je favoriete culinaire gewoonte

#image_title
490views

Heerlijk, gezond en vullend: de hedendaagse pannenkoeken met haver zijn in verschillende variaties verkrijgbaar.

Ze zijn snel en gemakkelijk te maken en vormen een ideaal ontbijt of brunch. De reden voor de pannenkoeken. Vandaag zullen we zelfs hun gezondere versie met haver proberen.

Ze zijn ongetwijfeld heerlijk zoals ze zijn, maar niets weerhoudt ons ervan om ze te garneren met wat we het liefste hebben: van de klassieke ahornsiroop, tot chocolade of een beetje jam of gewoon met verse. Een andere heerlijke manier om ze te versieren is met geraspte pure of melkchocolade. Ben je klaar om in te pakken?

Ingrediënten voor 4 pannenkoeken

150 gr. eiwitten

75 gr. yoghurt

75 gr. havermout

4 gr. bakpoeder

Implementatie

We beginnen met het kloppen van de eiwitten in een kom met een mixer tot ze stijf zijn. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng. Vervolgens voegen we geleidelijk de havermout toe en verwerken we dit al roerend. Voeg ten slotte het bakpoeder toe en blijf roeren. En ons deeg is klaar.

Verhit een pan met antiaanbaklaag en bestrijk deze met een beetje boter. Giet het mengsel met een lepel in de pan en bak de pannenkoeken één voor één. Laat ze ongeveer twee minuten aan elke kant koken of tot ze goudbruin zijn. En als ze klaar zijn, garneer met wat je maar wilt.

Geniet van je ontbijt

Advies

We kunnen deze zeer eenvoudige pannenkoeken op veel manieren aanpassen: Als we geen havermout willen gebruiken, is gewoon meel prima. Willen we het deeg op smaak brengen? Wij gebruiken een beetje citroen- of sinaasappelschil. Als we willen, kunnen we ook proberen de yoghurt te vervangen door kokosyoghurt.

jenny.gr