Alle artikelen

Heerlijke taartjes met Parmezaanse room

#image_title
374views

Vandaag zullen we je verleiden met deze kleine lekkernijen.

Taartjes met Parmezaanse room zijn een perfect aperitiefhapje als u indruk wilt maken op uw gasten. Laten we samen kijken hoe we ze kunnen bereiden.

Materialen

Voor de taartjes

100 gr. meel

25 gr. amandelmeel

65 gr. boter koud uit de koelkast

1 eierdooier (20 g)

2 gr. zout

Voor de Parmezaanse room (ca. 20 g per taartje)

125gr. verse volle melk

7 gr. rijstzetmeel

7 gr. maïszetmeel

35 gr. verse room

35 gr. Geraspte parmezaanse kaas

2 eierdooiers

Nootmuskaatpoeder naar smaak

Peper, zout

Implementatie

We beginnen met het deeg. Doe de koude boterblokjes en de bloem in de kom van de keukenmachine met messen. Meng alles een paar seconden, totdat het mengsel een zandige textuur moet hebben. Voeg nu het amandelmeel, de eidooier en het zout toe en meng opnieuw tot het deeg steeds compacter wordt.

Breng het mengsel over op het werkblad en kneed het snel tot een bal, die je met de deegroller openmaakt, tussen twee vellen bakpapier.

Zet het deeg minimaal een half uur in de koelkast, zodat het steviger wordt. Nadat de rusttijd is verstreken, neemt u de vormpjes, plaatst u ze naast elkaar, laat een paar centimeter ruimte vrij en spreidt u het vel deeg erover uit.

We halen de deegroller over het deeg, drukken erop om het te snijden en het overtollige tussen de vormen te verwijderen. Druk met je vinger langs de binnenranden van elke vorm (je hebt elk ongeveer 16 gram deeg nodig).

Prik met de tanden van een vork gaatjes in de bodem van elke taart en laat de vormpjes een half uur in de koelkast rusten. Bak de taartjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden en laat ze vervolgens volledig afkoelen.

Voor de Parmezaanse crème

Giet de koude melk, room, nootmuskaat en peper in een grote pan en breng de melk aan de kook.

Doe ondertussen de eierdooiers in een kom, voeg de twee zetmelen toe en meng alles tot je een gladde crème hebt. Voeg als de melk heet is het dooiermengsel toe en roer krachtig met een garde tot het mengsel dikker wordt.

Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe, laat al roerend smelten en voeg zout toe. We gieten de room die we hebben in een lage, brede bak, dekken af ​​met folie, laten afkoelen tot kamertemperatuur en zetten hem in de koelkast om minimaal een uur uit te harden.

Als de room is afgekoeld, doe je hem in een kom en klop je hem met een elektrische mixer tot hij weer romig wordt. Doe de room in een spuitzak en druk 20 g aan. in elk taartje.

De taartjes zijn klaar. Genieten.

jenny.gr