Beauty en Gezondheid

Dokter: Eet deze 5 voedingsmiddelen elke dag en u hoeft geen vitamines te slikken

#image_title
455views

“Er zijn echter een aantal producten die de moeite waard zijn om op te letten. Deze ‘vitaminebommen’ zouden in het dieet van een mens moeten worden opgenomen, benadrukt de specialist. Uiteraard als er geen contra-indicaties zijn van de arts”, zegt de deskundige.

Dr. Baranova beveelt de opname aan van 5 voedingsmiddelen in de dagelijkse voeding, waardoor de behoefte aan extra inname van vitamines in de vorm van supplementen volledig zal worden uitgesloten. Op de lijst staan ​​zalm, broccoli, tomaten, avocado’s en runderlever.

Dokter: Met deze twee vitamines werken de hersenen als een uurwerk

5 voedingsmiddelen die vitaminesupplementen vervangen

Het eerste product is een van de leiders wat betreft het gehalte aan omega-3 en andere gezonde vetten. Bevat veel kalium, fosfor, chroom, vitamine B, PP en D. Dit is zalm.

“De consumptie ervan verbetert de conditie van de huid en het haar, normaliseert de bloedsuikerspiegel en vermindert het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer”, merkt de arts op.

Het tweede product is broccoli. “Het is een uitstekende leverancier van de vitamines PP, U en bètacaroteen. De eetbare groente verbetert de oestrogeendominantie en verbetert de gezondheid van de ogen”, benadrukt Dr. Baranova.

De top drie wordt gecompleteerd door tomaten, die vezels, pectine, caroteen, vitamine C en E, alle B-vitamines en foliumzuur bevatten. De specialist herinnert zich dat de kankerbestrijdende eigenschappen van tomaten door veel wetenschappelijke onderzoeken zijn bevestigd. Het verschijnen van kankercellen wordt voorkomen door het natuurlijke antioxidant lycopeen.

Tomaten zijn geschikt voor een caloriearm dieet. 100 g tomaten bevatten slechts 18 kcal, waarvan 0,88 g eiwit, 0,2 g vet en 2,69 g koolhydraten.

Naast vezels die nuttig zijn voor de spijsvertering, bevatten ze ook kalium en magnesium, die essentieel zijn voor de gezondheid van het cardiovasculaire systeem.

Glutathion heeft in zijn samenstelling de eigenschappen van een krachtige antioxidant en helpt bij het wegwerken van vrije radicalen die veel ziekten veroorzaken.

Ook avocado (het product is rijk aan gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten) en runderlever staan ​​in de top vijf. Deze laatste bevat een grote hoeveelheid selenium, een krachtige antioxidant. Het voorziet het lichaam ook van ijzer.

Om verschillende vitamines binnen te krijgen, is het belangrijk om voedingsmiddelen uit verschillende groepen in uw dieet op te nemen: fruit, groenten, vis, eieren, gevogelte, vlees, noten, zaden.

Experts: Dit is de beste tijd om vitamines in te nemen

Belangrijk: het artikel vervangt geen uitgebalanceerd dieet en overleg met een specialist!