Alle artikelen

Het effectieve hoestmiddel dat we allemaal in onze keuken hebben

#image_title
457views

En de naam hiervan… schat! Het genezende effect van honing wordt toegeschreven aan het rijke flavonoïde- en fenolzuurgehalte.

Honing is rijk aan glucose en fructose, terwijl het eiwitten, B-vitamines, aminozuren, enzymen en sporenelementen bevat (calcium, koper, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink). Wat de calorische waarde betreft, bevat één lepel (21 g) 64 calorieën,

Uit onderzoek blijkt onder meer dat honing heeft antitussieve eigenschappen. Onderzoekers van het Pennsylvania State College of Medicine ontdekten, na onderzoek van 105 kinderen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar, die een half uur voor het slapengaan 1 tot 2 lepels honing kregen, dat honing effectiever was tegen hoest dan sommige hoestsiropen (met dextromethorfan).

Traditioneel wordt honing gebruikt als hoestsiroop. Je kunt met citroen en honing een natuurlijke antimicrobiële siroop maken, die de keel verzacht en verlichting geeft. Kook in een pan met een beetje water een in tweeën gesneden citroen met de schil gedurende vijf minuten. Knijp het vervolgens in water en voeg drie eetlepels honing toe. Meng goed en drink twee keer per dag twee kleine glaasjes.

Uit onderzoek blijkt dat degenen die regelmatig honing consumeren – b.v. 3-4 lepels per dag – de duur van verkoudheid wordt verkort in vergelijking met degenen die geen honing consumeren. Simpel gezegd Bij honingliefhebbers kan het verkoudheidsvirus zijn cyclus zelfs 24 uur eerder maken.

ygeiamou.gr