Alle artikelen

Het eten van bepaalde groenten kan het risico op darmkanker verminderen

#image_title
467views

Wetenschappers van het Imperial College London ontdekten dat het verhogen van de inname van foliumzuur, dat voorkomt in bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en broccoli, het risico op colorectale kanker met 7% zou kunnen verminderen.

De resultaten zijn gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition (AJCN). Ruim 70.000 mensen namen deel aan het onderzoek. Wetenschappers probeerden te begrijpen hoe de hoeveelheid foliumzuur (vitamine B9) die dagelijks wordt geconsumeerd, de kans op het ontwikkelen van darmkanker (colorectale kanker) beïnvloedt.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat elke 260 microgram foliumzuur het risico op het ontwikkelen van dit type kanker met 7% vermindert. Deze hoeveelheid komt overeen met 65% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze vitamine (400 microgram).

Een oncoloog gaf de voedingsmiddelen aan die het werk van de darmen ondersteunen – perfect

Het bleek dat het vermogen van foliumzuur om het risico op het ontwikkelen van darmkanker te verminderen verband houdt met veranderingen in een bepaald gebied van het menselijk genoom, met name in het 3p25.2-gebied van het derde chromosoom.

Deze transformatie activeert bepaalde mechanismen die colorectale kanker onderdrukken. De exacte betrokken genen en hun invloed moeten echter nog verder worden onderzocht.

Wetenschappers merken op dat vitamine B9 rijk is aan voedingsmiddelen zoals spinazie, kool, broccoli, zonnebloempitten, volle granen, peulvruchten, maar ook aan fruit, vooral citrusvruchten. Foliumzuur is ook verkrijgbaar als voedingssupplement. Onderzoekers benadrukken ook de noodzaak van een gezond dieet om de stabiliteit van de algehele gezondheid te behouden.Zdrave.to

Vind zdrave.to ook leuk op Facebook, waar je nog veel meer nuttige en interessante lectuur zult vinden!