Alle artikelen

Het lekkerste en makkelijkste recept voor heerlijke tiramisu die smelt in je mond

#image_title
475views

Tiramisu is een klassiek Italiaans dessert, geliefd bij jong en oud. Dit recept is het lekkerste en gemakkelijkste dat je kunt vinden, met een perfecte balans tussen zoet en bitter.

Tiramisu bestaat uit hartige koekjes gedrenkt in koffie en mascarponecrème, suiker en eieren. Het wordt eroverheen gestrooid met cacaopoeder of geraspte chocolade.

Het is een snoepje met een fluweelzachte textuur en een rijke smaak van koffie en chocolade. Een populair dessert voor alle gelegenheden en vooral voor de feestdagen.

Tiramisu-recept

Materialen

  • 1 kopje mascarponekaas op kamertemperatuur
  • 1 kopje slagroom (of slagroom tot room opgeklopt)
  • 1/4 kopje suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 1 kopje sterke koffie of espresso
  • 1/2 kopje koffielikeur
  • 24 hartige koekjes
  • 3 eetlepels ongezoet cacaopoeder
  • 1 plak pure chocolade, geraspt voor garnering

Instructies

Voor de crème:

Voeg de slagroom, suiker en de helft van de vanille toe aan de mengkom. Gebruik de garde en klop op middelhoge snelheid tot het luchtig is. Zodra de slagroom klaar is, stop met kloppen en laat het opzij liggen.

Doe de mascarpone in dezelfde kom en klop opnieuw tot het een gladde en zachte textuur heeft.

Voeg beetje bij beetje de slagroom toe aan de mascarpone en meng voorzichtig tot het mengsel glad is. Zet de kom met room opzij.

Voor het koffiemengsel: Meng in een ondiepe kom de koffie met de koffielikeur en de overgebleven vanille.

Passend

  • Bestrooi met een kleine zeef de bodem van een kleine ovenschaal of acht glazen met cacaopoeder.
  • Dompel de hartige koekjes één voor één aan beide kanten gedurende 3 seconden in het koffiemengsel. Ze moeten vochtig maar niet doorweekt zijn.
  • Plaats de koekjes naast elkaar, zodat er een laag ontstaat in de pan of de glazen waarin u het dessert serveert.
  • Bestrijk de koekjeslaag met de helft van de mascarponecrème.
  • Bestrooi met cacaopoeder.
  • Herhaal hetzelfde proces en maak lagen koekjes en room.
  • Strijk het oppervlak van het dessert zo goed mogelijk glad.
  • Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.
  • Gebruik een rasp of dunschiller om de zijkant van een chocoladereep schoon te schrapen en versier de bovenkant van de tiramisu.
  • Zet het dessert 3 uur of een nacht in de koelkast.

Let op: Als je niet wilt dat het recept alcohol bevat, dan is het raadzaam om een ​​zoetstof aan de koffie toe te voegen. In dit geval kun je de koffie bijvoorbeeld zoeten door 2 eetlepels ahornsiroop toe te voegen.

enikos.gr